Tickets
Shop
Kort door de bocht 16 mrt 2023

Tim Prins naar Reggeborgh, Jordy van Workum blijft bij Jumbo-Visma

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : ISU

Tim Prins naar Schaatsteam Reggeborgh
De talentvolle schaatser Tim Prins maakt de overstap van het KNSB Talent Team Noord van Gewest Fryslân naar het team van Gerard van Velde. Het was geen moeilijke keuze voor Prins (19). ”Ik heb Reggeborgh altijd een supermooi team gevonden waar ik best wel tegenop keek. Het is een team met veel wereldtoppers en die wereldtop wil ik uiteindelijk ook graag bereiken.”

De eerste kennismaking met Reggeborgh verliep positief volgens de 19-jarige rijder uit Joure. “Ik was vanaf het eerste moment enthousiast. De persoonlijke begeleiding en de aanpak die de trainers voor ogen hadden, sprak me aan. Ik voelde direct het vertrouwen dat ze in me hebben”, zegt de Fries, die zich op de sprint en de middellange afstanden zal focussen. “Er zijn nog genoeg dingen te verbeteren en met de persoonlijke aanpak en professionele begeleiding van het team hoop ik de volgende stap te kunnen zetten.” Prins won afgelopen seizoen brons bij het WK Allround voor junioren in Inzell. Op de 1.000 meter was hij goed voor zilver en met Junior TeamNL pakte hij goud op de ploegenachtervolging.

Jordy van Workum blijft bij Jumbo-Visma
De 22-jarige Jordy van Workum heeft zijn contract bij Team Jumbo-Visma tot medio 2025 verlengt. De allrounder reageert verheugd op zijn contractverlening. “Ik ben blij dat de handen zijn geschud en ik weer vooruit kan kijken. Het vertrouwen dat Team Jumbo-Visma in mij heeft getoond, is geheel wederzijds. Ik zit hier lekker op m’n plek en kan het goed met iedereen vinden. Voor mij is het belangrijk om een vertrouwensband met iemand te hebben, zodat je door kan bouwen naar een groter doel. Dat heb ik bij deze ploeg gevonden en daar ben ik heel blij mee."

Van Workum, die drie jaar geleden bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma kwam, beleefde het afgelopen seizoen zijn doorbraak. De Midwouder plaatste zich bij het World Cup Kwalificatietoernooi voor de World Cups op de 1500 meter en maakte in Stavanger zijn wereldbeker-debuut. Op het NK Allround in januari werd hij vijfde.

Jordy van Workum: "Ik zit hier lekker op m’n plek en kan het goed met iedereen vinden." | Foto : Soenar Chamid

Sijmen Egberts naar Development Team Jumbo-Visma
Het talent Sijmen Egberts (19) maakt de overstap van Team TalentNED naar de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma die onder sportieve leiding staat van Jac Orie en wordt gecoacht door Sicco Janmaat. De allrounder uit Langeraar voelt zich vereerd dat hem deze kans geboden wordt. "Dit is een droom die uitkomt. Hier werk je je hele juniorenperiode naartoe en als het dan zover is, ben je superblij. Ik denk dat dit voor mij de beste plek is om een goede schaatser te worden. Vanaf het moment dat ze interesse toonden, was ik heel enthousiast. Behalve het aanzien dat de ploeg heeft, ken ik hier ook al een aantal jongens. Met Joep (Wennemars, red.) heb ik bij TalentNED geschaatst en Beau (Snellink, red.) komt uit dezelfde gemeente. Zij hebben mij enthousiast gemaakt om hiernaartoe te komen."

Egberts won het afgelopen seizoen de titel op de drie kilometer op het NK Junioren en schreef de allroundtitel bij de junioren op zijn naam. Bij het WK Junioren in Inzell werd hij met Tim Prins en Remco Stam wereldkampioen op de team pursuit. 

Open Dag bij Skeelerclub Oost Veluwe
Op 25 maart organiseert de club uit Heerde een Open Dag op haar locatie aan de Kommerseweg. Vanaf 10.00 uur worden verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij de sport in verschillende facetten wordt belicht. Zo kan de beginnende skeeleraar in contact komen met de diverse trainingsgroepen van jong tot oud en van recreatief tot wedstrijdtopper. Er zullen clinics worden gegeven op verschillende niveaus. Enkele schaatsers van de Reggeborghformatie van de Heerder coach Gerard van Velde zullen van de partij zijn, zoals Lex Dijkstra en Wesly Dijs, die in de afgelopen winter nog een World Cup in Calgary wist te winnen. Ook toppers van de organiserende vereniging Jorian ten Cate en Glenn Nijenhuis zullen acte de présence geven.

Foto : Jannes Wolff

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan