Tickets
Shop
Langebaan 30 mrt 2023

Ireen Wüst lifestylecoach bij Topsport NOORD

Nederlands meest succesvolle olympiër aller tijden, Ireen Wüst, gaat als Expert Topsportleefstijl aan de slag bij Topsport Noord. De 36-jarige schaatskampioene zal talentvolle atleten begeleiden op hun weg naar een bestaan als topsporter.

Foto : Soenar Chamid

Als 19-jarige debutant won Wüst haar eerste olympisch gouden medaille in Turijn. “De weg naar de absolute top in de sport is meestal lang, zwaar en vol obstakels. Wat het betekende om echt te leven als een topsporter, met alles wat daarbij komt kijken, moest ik toen nog ontdekken. Mijn ervaring deel ik graag met de toppers van de toekomst”, aldus de zesvoudig olympisch kampioene.

Als Expert Topsportleefstijl gaat Wüst jonge atleten helpen die problemen ervaren in hun ontwikkeling naar topsporter. Dat kan gaan om situaties rondom bijvoorbeeld studie, wonen, trainen en wedstrijden. Ook zal zij bij trainingen aanwezig zijn. De voormalig schaatsster is het eerste aanspreekpunt voor sporters, hun ouders en partner zijn en overlegt als het nodig is met coaches en studiebegeleiders. Haar inbreng is erop gericht om de kwaliteiten en talenten van de sporters optimaal tot ontwikkeling te laten komen.

“Voor Topsport NOORD is Ireen Wüst een geweldige aanwinst”, zegt directeur Evert Jorritsma.  “Jarenlang wist zij zichzelf te overtreffen en na periodes waarin het even niet zo lekker ging, kwam ze steeds weer terug op het hoogste niveau. Dat een vrouw met zoveel ervaring zich nu wil inzetten voor jonge talenten en toekomstig kampioenen is heel goed nieuws voor de topsport in Noord-Nederland."

Wüst gaat werken met atleten uit verschillende sporten, waaronder het schaatsen, via het KNSB Talent Team Noord. Ook gloort verdere samenwerking met de schaatsbond. Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, ziet de samenwerking positief tegemoet. “We zullen in eerste instantie periodiek met elkaar sparren over de toekomst van het langebaanschaatsen. Ireen zou, als het past in haar agenda, ook inspiratiesessies kunnen geven bij andere KNSB Talent Teams. Het is sowieso goed dat zij voor de schaatssport behouden blijft.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan