Tickets
Shop
Nieuws 02 jun 2023

Marwin Talsma op de weg terug na sleutelbeenbreuk

Hoewel hij alweer in training is, heeft een sleutelbeenbreuk voor het eerste oponthoud gezorgd in de voorbereiding van Marwin Talsma. De langebaanrijder (25) die na een tegenvallend seizoen in de ploeg van Albert Heijn Zaanlander terugkeerde naar Team FrySk, liep de blessure op tijdens een trainingskamp.

"We deden een sprinttraining op de fiets, waarbij de ketting haperde en Marwin het volgende moment over de kop sloeg. We wisten meteen dat het fout was", vertelt hoofdcoach Siep Hoekstra over het incident in de buurt van Doorn waar het team op stage was. "Ik weet dat er in het Meander ziekenhuis in Amersfoort een sleutelbeenspecialist zit. Daarom heb ik Marwin daarheen gebracht en is hij vrij snel operatief geholpen. Gelukkig kon hij thuis al vlug weer wat doen op de hometrainer."

Hoekstra verwacht niet dat Talsma nog lang hinder zal ondervinden van de kwetsuur. "Ons doel is hem zo snel mogelijk weer terug te brengen tot op het niveau dat hij voor zijn periode bij Zaanlander liet zien. Bij Jillert Anema is het een verloren jaar geworden, omdat er niet voldoende aandacht werd besteed aan de atleet Marwin. Ik ben ervan overtuigd dat Talsma zich komende winter weer kwalificeert voor de World Cups", aldus de voormalig marinier, die kort na Talsma's ongeval van de 19-jarige Anna Marit Sybrandi hetzelfde bericht ontving: een sleutelbeenbreuk door een schuiver met de fiets. Zij is inmiddels ook onder het mes geweest en herstellende.

Hoekstra ziet verder de toekomst van Esmee Visser met vertrouwen tegemoet. De olympisch kampioene (vijf kilometer) van Pyeongchang heeft zich in goed overleg met de leiding van Team IKO aangesloten bij FrySk om er op de langebaan en in marathons voor Bouwbedrijf De Vries uit te komen. "Wat een heerlijk meisje om mee te werken. Ze moet haar oorspronkelijke schaatsslagje weer terugkrijgen: een prikslag met weinig vermogen. Lukt dat, dan zal ze opnieuw hard rijden", aldus de Fries.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan