Tickets
Shop
Kort door de bocht 05 jul 2023

Streep door baanwedstrijd De Westereen, nieuwe leden in Raad van Toezicht KNSB

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Streep door landelijke baanwedstrijd in De Westereen
De zevende wedstrijd van de KNSB Baan/Weg Competitie in De Westereen gaat komende zondag niet door. Reden is een gebrek aan deelnemers. Bij de senioren mannen waren woensdagmorgen slechts twee aanmeldingen binnengekomen, bij de vrouwen bleef het aantal steken op vijf rijdsters. Hoewel er bij de jeugd meer deelname was, is besloten de wedstrijd toch uit het schema te halen. Eerder stond de wedstrijd in Rijssen ook al op de tocht, maar die werd wel verreden omwille van de jeugd.

Op zaterdag 22 juli staat de finale van de KNSB Baan/Weg Competitie op het programma. Deze wedstrijd wordt verreden in Haulerwijk.

Thijsje Oenema en Marc Estourgie in Raad van Toezicht KNSB
De Raad van Toezicht van de KNSB mag per 1 oktober twee nieuwe leden verwelkomen. De Ledenraad heeft ingestemd met de benoeming van Thijs Oenema en Marc Estourgie. Zij nemen de plekken in van Ton Lekkerkerker en Jolle Landman, die sinds 2016 lid zijn van de Raad van Toezicht. Landman blijft na zijn aftreden nog wel lid van de Auditcommissie.

Oenema (35) was tussen 2007 en 2016 op het hoogste niveau actief. Ze was in het verleden houdster van het Nederlands record op de 500 meter en haalde in 2012 brons op dat sprintnummer bij het WK Afstanden in Heerenveen. Na haar actieve carrière was ze lid van de NOC*NSF Atletencommissie en was ze tot en met afgelopen seizoen actief als vrijwilliger voor het wedstrijdsecretariaat in Thialf. Ze is sinds 1 juni werkzaam voor ASML.

Estourgie (50) is ook geen onbekende in de schaatswereld. Hij was tot dit voorjaar Managing Director bij Holland & Barrett, een van de trouwe sponsoren van de KNSB. Eerder was hij ook als CEO actief voor Shoeby en C&A. Estourgie is gepassioneerd schaatser bij IJsclub Abcoude en verdiende in 1997 een Elfstedenkruisje.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan