Tickets
Shop
Langebaan 01 feb 2023

Voor Daikin NK krijgt Hein Otterspeer al contractverlenging

De belangrijkste toernooien van dit schaatsseizoen - het Daikin NK Afstanden en het WK Afstanden - moeten nog beginnen, maar Hein Otterspeer weet al dat hij een jaar langer bij Reggeborgh mag rijden.

Foto : Neeke Smit

Sinds vorig seizoen maakt Hein Otterspeer deel uit van de groen-zwarte brigade. Met een debuut op de Olympische Spelen, zilver op het EK Sprint en de leiding in het wereldbekerklassement 1000 meter laat de 34-jarige schaatser zien dat het schaatsen onder Gerard van Velde hem goed bevalt. Zijn prestaties worden daarom nu al bekroond met een contractverlenging van een jaar, met de optie tot nog een jaar. "Daar ben ik superblij mee. Het is fijn dat het team geloof in mij heeft en dat ze dat vertrouwen uitspreken voor twee jaar vind ik heel respectvol”, zegt Otterspeer. “Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de sucessen van ons hechte team. Het voelt echt als een Reggeborghfamilie."

“Fysiek zit er nog steeds een stijgende lijn in. Ik zit nog niet aan mijn top. Hoe beter ik beweeg, hoe sneller ik word”, merkt Otterspeer, die dit weekend wil vlammen op het Daikin NK afstanden en begin maart het seizoen hoopt af te sluiten met een titel tijdens het WK afstanden in Thialf. Otterspeer deelt zijn kennis en ervaring graag met de jongere schaatsers in het team. “Daar ben ik op een natuurlijke manier ingerold eigenlijk. Ik praat graag over schaatsen en als ik de
jongeren kan helpen, dan doe ik dat graag. Daar word je als team ook weer beter van. Dat is onze kracht. En aan de andere kant houden die jongens mij weer scherp. Heel motiverend werkt dat.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan