Tickets
Shop
Shorttrack 24 jan 2023

Sjinkie Knegt mee naar World Cup Dresden

Na afwezigheid bij het EK Shorttrack is Sjinkie Knegt in Dresden weer onderdeel van de Nederlandse ploeg. Zijn rug is voldoende hersteld om weer mee te kunnen doen op het hoogste niveau.

Foto : Dennis Kruijswijk

Bij de laatste World Cup in Kazachstan raakte Sjinkie Knegt geblesseerd aan zijn rug tijdens de finale van de 1000 meter. Door die blessure kon hij vervolgens twee weken geen meters maken op het ijs en werd hij niet geselecteerd voor het EK. Nu de rug weer in orde is, mag Knegt zich opmaken voor de vijfde wereldbeker van het seizoen. Ook Kay Huisman keert weer terug in de Nederlandse selectie. Deze startbewijzen gaan ten koste van Daan Kos, die met het EK en de World University Games net twee grote toernooien achter de rug heeft. De vrouwenselectie kent geen verrassingen. 

De volledige selectie:
Vrouwen: Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof, Michelle Velzeboer en Rianne de Vries
Mannen: Jens van ’t Wout, Friso Emons, Melle van ’t Wout, Itzhak de Laat, Kay Huisman en Sjinkie Knegt

Shorttrack TeamNL zal de World Cup in Dresden gebruiken als voorbereiding op het WK (10-12 maart) en de wereldbekerfinale, die van 10 tot en met 12 februari in Dordrecht verreden wordt. Naast de afstandstitels is daar ook de Crystal Globe Trophy en de daarbij horende geldprijs van 20.000 euro te winnen. Deze trofee wordt dit seizoen voor het eerst uitgereikt aan de rijder met de meeste punten na zes wereldbekers. Hoewel Xandra Velzeboer na twee weekenden even op de eerste plaats stond in het tussenklassement, is Suzanne Schulting nu de duidelijke koploopster. Bij de mannen ligt de Koreaan Ji-Won Park op koers voor de prijs, Jens van ’t Wout is de beste Nederlander op plek zes.  

Er zijn geen reguliere tickets meer beschikbaar voor de zaterdag en zondag van de World Cup Finale in Dordrecht. Wil je er toch bij zijn? Koop dan een kaartje voor vrijdag 10 februari of kies voor een VIP-arrangement

Suzanne Schulting stevent af op de eerste Crystal Globe Trophy. Kan zij in Dordrecht het publiek weer laten smullen? | Foto : ISU

Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan