Tickets
Shop
Langebaan 02 feb 2023

Door weer een liesblessure is seizoen afgelopen voor Verbij

Kai Verbij heeft zich afgemeld voor het Daikin NK Afstanden en kan dus ook niet deelnemen aan het WK in eigen land. De schaatser van Jumbo-Visma is wederom bij een start geblesseerd geraakt.

Foto : Soenar Chamid

Bij een trainingswedstrijd afgelopen zaterdag kreeg Verbij na enkele meters op de 500 meter last van zijn lies. Desondanks schaatste hij zijn race uit en finishte in een tijd van 35,20. Wegens aanhoudende klachten onderging de rijder van Jumbo-Visma woensdag een MRI-scan. Door de ernst van de kwetsuur kan hij komend weekend niet meedoen aan het Daikin NK. 

Tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi eind oktober moest de meervoudig wereldkampioen ook al geblesseerd afhaken met pijn in dezelfde lies (zie foto boven). "Ik baal hier ontzettend van. Na een mindere start van het seizoen was ik erop gebrand om deze aankomende weken nog mooie dingen te laten zien. Op zich ben ik wel in staat om te schaatsen, maar om jezelf te plaatsen voor de WK afstanden en de resterende World Cups moet je in Nederland in topvorm aan de start verschijnen en razendsnelle tijden neerzetten. Dat lukt op deze manier niet."

"Als ik vanwege mijn kwaliteiten niet goed genoeg was geweest voor plaatsing voor de WK of de laatste twee World Cups had ik ook gebaald, maar dan had ik het misschien nog op een bepaalde manier kunnen accepteren. Dat ik nu helemaal geen kans krijg om mezelf te laten zien, doet ontzettend veel pijn. Voor het eerst in acht jaar ben ik er niet bij op het belangrijkste moment van het seizoen…", aldus Verbij.

Ook Melissa Wijfje zal niet rijden op het Daikin NK Afstanden. De schaatsster van Albert Heijn Zaanlander kent een ongelukkig seizoen en heeft haar pijlen nu gericht op de volgende winter. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan