Tickets
Shop
Kort door de bocht 06 feb 2023

Wereldbekerselectie Dordrecht ongewijzigd, puntenrecord Danilova/Tsiba

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : ISU

Wereldbekerselectie voor Dordrecht ongewijzigd
De twaalf shorttrackers die de laatste World Cup in Dresden hebben gereden mogen ook in Dordrecht ten tonele verschijnen. Shorttrack TeamNL pakte in Duitsland drie gouden medailles (2x Suzanne Schulting, vrouwenrelay), twee zilveren (Xandra Velzeboer en Sjinkie Knegt) en een bronzen (mixed relay). Bij de laatste World Cup in het Sportboulevard van Dordrecht zullen de winnaars van de klassementen bekend worden en de eerste ontvangers van de Crystal Globe Trophy, de prijs voor de beste twee shorttrackers van het afgelopen seizoen. Schulting lijkt bij de vrouwen af te stevenen op de winst.

De gehele selectie:
Vrouwen: Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof, Michelle Velzeboer en Rianne de Vries.
Mannen: Jens van ’t Wout, Friso Emons, Melle van ’t Wout, Itzhak de Laat, Kay Huisman en Sjinkie Knegt.
De tickets voor zaterdag en zondag zijn al uitverkocht, voor vrijdag zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar

Danilova/Tsiba verbeteren puntenrecord
In het Duitse Oberstdorf hebben de kunstrijders Daria Danilova en Michel Tsiba hun puntenrecord verbroken. Op de korte kür scoorde het paar met 66,00 bijna acht punten hoger dan hun beste prestatie tot dan toe (58,17), goed voor de eerste plaats. Bij het vrije programma bleven ze met twee vallen nipt onder hun persoonlijk record. Die score van 101,49 opgeteld bij de korte kür, leverde wel hun hoogste puntentotaal (167.49) en een zilveren medaille op. De eerste plaats was voor het Hongaarse duo Maria Pavlova en Aleksei Sviatchenko. Het Nederlandse ijsdanskoppel Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen werd achtste bij de Bavario Open.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan