Tickets
Shop
Nieuws 16 feb 2023

Casper de Gier is eruit: het wordt Team Reggeborgh

Rondzingen deed het al langer in de kleine wereld van het marathonschaatsen. Het staat nu vast: Casper de Gier vervolgt zijn schaatscarrière bij Team Reggeborgh. De 27-jarige rijder, die eerder na goed overleg met Jumbo-Visma overeenkwam zijn doorlopende verbintenis te ontbinden, is ervan overtuigd in het tenue van de ‘groenen’ beter op zijn plaats te zitten.

Foto : Neeke Smit

Het lijkt zo’n pikante overgang van de ene naar de andere topploeg, omdat De Gier vorige maand bij de bekendmaking van zijn besluit Jumbo voortijdig te verlaten vertelde genoeg te hebben van de vele verplichtingen en de structuur die bij een topteam horen. “Niets ten nadele van Jumbo-Visma, maar het was niet de plek waar ik sport kan beleven zoals ik het wil. Alleen duurde het best lang voordat ik heb ingezien. Achteraf zijn er genoeg momenten geweest waarop ik niet het plezier voelde dat ik zou willen hebben. Dat er nu mensen zullen zijn die niet zo goed snappen dat ik weer naar een groot team ga, begrijp ik. Dat is de indruk die je hebt als je er vanaf de buitenkant tegenaan kijkt. Maar de aanpak van beide teams is totaal verschillend’, legt hij uit.

Casper de Gier: daags na zijn besluit voor Reggeborgh te kiezen, reed hij naar een vierde plaats in de Alternatieve Elfstedentocht. | Foto : Neeke Smit

De Gier, ooit via de skeelersport in het marathonschaatsen beland en nog altijd gek van het rijden op wieltjes, voerde de voorbije maand talloze gesprekken met Roy Boeve (ploegleider) en Teun Breedijk (teammanager) van Reggeborgh, maar luisterde ook naar de verhalen van de rijders en andere mensen in de begeleiding. Zo werd het hem duidelijk dat de gehele benadering veel meer bij zijn gevoel aansluit. Daags voor de Alternatieve Elfstedentocht zei hij Boeve en Breedijk toe in te gaan op de aanbieding voor een seizoen. Kennelijk bevrijd van de last die de beslissing met zich meebracht, reed hij onmiddellijk naar een vierde plaats in de monstertocht op de Weissensee. “Ik heb het idee dat ik bij Reggeborgh plezier kan halen uit de sport op een manier die meer bij me past.”

Dé grote liefde van Casper de Gier: skeeleren. | Foto : Neeke Smit

Hij hoopt in de nieuwe omgeving ook weer meer tijd en energie te kunnen steken in zijn grote liefde. “Toen ik vorige zomer op trainingskamp was in Italië, zijn we met de ploeg bij het EK Inlineskaten gaan kijken dat in de buurt was. Peter de Vries (ploegleider Jumbo, red.) merkte daarna hoe enthousiast ik terugkeerde na die middag. Het is niet zo dat we niet mochten skeeleren van de ploegleiding, maar ik ben dus echt gek van die sport en begon het te missen bij Jumbo. Het skeeleren wil ik echt weer oppakken. Toewerken naar het EK en WK zou een grote uitdaging zijn voor me. Ik houd me nu nog niet zo bezig met het programma, want ik wil het seizoen met de jongens van Jumbo op een goede wijze afsluiten. Op 11 maart is het voorbij, daarna neem ik bewust afstand om tot rust te komen en dan stort ik met ontzettend veel zin in het nieuwe avontuur.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan