Tickets
Shop
Nieuws 27 feb 2023

Beune, Groot en Diniz tekenen voor toekomst bij Team IKO

Omdat er bij de ploegleiding veel vertrouwen is in het schaatstrio Joy Beune, Robin Groot en Sebas Diniz, heeft Team IKO de contracten opengebroken en verlengd tot en met de Winterspelen van Milaan. "Dat geeft rust en er spreekt veel vertrouwen uit", zegt Beune.

Foto : Soenar Chamid

De overwinningen op het ijs volgen vast nog, maar met drie langdurige contractverlengingen aan de vooravond van het WK Afstanden heeft Team IKO al een aardige buit binnen. Joy Beune, Robin Groot en Sebas Diniz blijven tot en met de Winterspelen van Milaan verbonden aan de schaatsploeg van de broers Ten Hove.

Joy en Robin in een vrolijk onderonsje.

“Ontzettend fijn dat we de komende jaren samen kunnen werken met deze sporters in wie nog ontzettend veel potentie zit. Alle drie hebben ze zich geweldig ontwikkeld in hun eerste seizoen bij ons. Joy, Robin en Sebas passen als personen perfect bij ons team en hebben de ideale leeftijd om nog zoveel te kunnen verbeteren”, zegt Martin ten Hove, die samen met broer Erwin en Erik Bouwman leiding geeft aan Team IKO.

Beune, nog altijd maar 23 jaar, had geen bedenktijd nodig toen het voorstel tot openbreken en verlengen van haar overeenkomst ter sprake kwam. Dat Martin en Erwin sowieso met me door willen tot en met de Spelen, is een signaal dat ze heel veel vertrouwen in me hebben voor de toekomst. Dat geeft veel rust. Er wordt heel breed gekeken naar onze ontwikkeling, zoals fysiek, mentaal als technisch en ik vind dat erg waardevol”, aldus de Bornse die tijdens de laatste World Cup in Tomaszów Mazowiecki naar een bronzen medaille schaatste op de drie kilometer en een dag later 0,03 tekortkwam om derde te worden op de 1500 meter.

Sebas Diniz: spurtbom voor de toekomst. | Foto : Soenar Chamid

Voor Robin Groot (22) lonken de internationale toernooien steeds nadrukkelijker. De Noord-Hollandse verscheen aan de start van het EK Allround in Hamar (vierde plaats algemeen klassement) omdat Joy Beune zich wegens ziekte moest terugtrekken. Ook aan de World Cup deed ze mee doordat andere rijdsters zich hadden afgemeld. Het waren mooie gelegenheden zich te meten met de toppers. Het uitstapje naar Polen leverde zelfs eremetaal op, want met de gelegenheidsachtervolgingsploeg (met Elisa Dul en Beune) reed ze naar zilver in de wereldbeker.

De net 21-jarige sprinter Sebas Diniz vloog op het NK Sprint in december 2022 plotseling onder de 35 seconden op de 500 meter (34,84). Bij die ene 34’er is het voorlopig gebleven, maar volgens Ten Hove zal het oudste kind in een gezin van zes weldra zo goed zijn dat ‘je niet meer om hem heen kunt’.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan