Tickets
Shop
Inlineskaten 18 apr 2023

Nederlandse inlineskaters in Geisingen voor Europa Cup

In Geisingen zullen de beste inlineskaters van ons land zich meten met de Europese top en enkele mondiale sterren. Van 21 tot en met 23 april vindt de internationale krachtmeting plaats op de Duitse skeelerbaan.

Foto : Neeke Smit

Na de eerste landelijke competitie zijn de Nederlandse senioren op eigen gelegenheid afgereisd naar Duitsland. De beste junioren zullen in Geisingen onder bondcoach Valentina Berga-Belloni rijden. Voor alle inlineskaters is het een mooie kans om te laten zien dat ze mee kunnen met de top. 

De volgende junioren zijn door de bondscoach geselecteerd om voor TeamNL te rijden tijdens de Europa Cup: 
Youth: Maaike Koelewijn*, Robin Metz, Kay Arne Ottenhof, Sem Pruit en Steyn Wagenaar
Junioren A: Amber van der Meijden, Sanne Oosterwijk, Sofia Schilder, Marieke de Vries, Chris Berkhout, Bret Groot en Tom Mulder
*Wegens privé-omstandigheden ontbreekt Koelewijn in Duitsland.

Meer informatie, waaronder het programma, uitslagen en een eventuele livestream, zullen te vinden zijn op de kalenderpagina.

Tijdens de eerste gezamenlijke training met de Nederlandse voorselectie in Heerenveen spraken we met bondscoach Valentina Berga, sprinter Jelmar Hempenius en Europees kampioene Lianne van Loon. Ook Rémon Kwant komt aan het woord. Hij woont en traint tegenwoordig in Italië, maar is deze dagen weer even terug in Nederland. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan