Tickets
Shop
Inlineskaten 26 apr 2023

Daikin NK’s Inlineskaten in Rotterdam en Heerde

Rotterdam wordt op 24 en 25 juni a.s. het toneel van de Daikin NK’s Inlineskaten Marathon en 100 meter sprint. Voor de marathon is een parkoers gevonden op het Brainpark in Rotterdam. De sprint zal worden verreden op de kade bij het voormalige cruiseschip SS Rotterdam.

Foto : Neeke Smit

“Dit past in ons streven om het inlineskaten naar het publiek te brengen”, zegt Marcel Scheperkamp, discisplinemanager inlineskaten van de KNSB. “Daarvoor zoeken we markante locaties uit, zoals het Circuit Zandvoort in 2021 en het Vondelpark in Amsterdam (vorig jaar). We hopen dat we bij het SS Rotterdam weer veel toeschouwers mogen verwelkomen. Dat wordt niet alleen een spannend sportevenement, het levert ook mooi plaatjes op. Met medewerking van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Daikin gaan we van deze NK’s op het Brainpark en bij het SS Rotterdam een feest maken.”

Eerder dit jaar werd al bekend dat de Daikin NK Inlineskaten Baan&Weg worden verreden in Heerde. Het complex van de Skeelerclub Oost-Veluwe, met zowel een piste als een wegparkoers, is al vele malen het decor geweest van nationale en internationale inlineskatewedstrijden. De Dakin NK Baan &Weg worden verreden van 15 t/m 17 juni.

In Heerde staan eerst de baanwedstrijden op het programma. Op 15 en 16 juni strijden de beste inlineskaters daar om de titels op de 200 meter, 500 meter, 1000 meter, puntenkoers, afvalkoers en de relays. Op 17 juni bij het wegprogramma van deze NK gaat het om de One Lap en de puntenkoers. “Heerde is een vertrouwde plek, waar de organisatie altijd piekfijn in orde is. Fijn dat we daar wederom welkom zijn”, aldus Scheperkamp.

Als deze titelstrijd in Heerde achter de rug is, krijgen de inlineskaters een week rust, voordat in Rotterdam de nationale titels op de marathon en 100 meter sprint worden verdeeld. 

Meer gedetailleerde informatie over de Daikin NK’s Inlineskaten volgt later dit seizoen.

Foto : Neeke Smit

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan