Tickets
Shop
GoSkate 08 sep 2022

Routes in de spotlight in Tholen, Winsum en Lekkerkerk

Nog een kleine maand en dan is het skateseizoen voorbij. Daarom kijken we dit seizoen nog één keertje naar een aantal leuke en veilige routes in de GoSkate app. De eerste route van vandaag vind je in Tholen, Zeeland en is 22,9 kilometer lang

De route vind je in de GoSkate app onder de naam ‘Rondje Zeester’. Vanaf de parkeerplaats bij het zwembad kun je over de Zoekweg richting de Molenvlietsedijk skeeleren en de route oppakken. Je skeelert over de Postweg richting de Snabbeweg en kunt ondertussen uitkijken over uitgestrekte velden. Aan het einde van de weg kom je uit bij de dijk van de Oosterschelde waar je voor een deel overheen skeelert. Je kunt aan beiden kanten van de dijk genieten van mooie uitzichten over de natuurgebieden.

Bij De Zeester ga je links richting Gorishoek en skeeler je via een lange rechte weg richting het dorp Poortvliet. Zo kom je uiteindelijk weer op het fietspad langs de Postweg uit en kun je richting Tholen skeeleren! Je vindt de route in GoSkate door onderstaande stappen te volgen.

  • Open de GoSkate app en klik op de oranje knop;
  • Start de skatefunctie door op het skate-icoon te klikken;
  • Klik vervolgens op het kaart-icoon links naast de startknop;
  • Ga naar de filter optie rechts bovenin en kies voor ‘Toon alleen gecertificeerde routes’;
  • Kies nu voor ‘Rondje Zeester’ en klik op de startknop om de route te starten.

Nog niet bij het startpunt? Je kunt via de app een routebeschrijving laden naar de start van de skateroute.

Garnwerd-Schouwerzijl (Winsum)
De tweede route die we aan je uitlichten vind je in het noorden van ons land, Groningen. De route is aangemaakt door skater Marthe en is 17 kilometer lang. Je kunt starten in Garnwerd, hier zit bij de haven aan het Reitdiep een parkeerplaats waar je goed kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaats ga je de Reitdiep over en meteen links de dijk op. Hier kun je goed skeeleren over een glad oppervlakte. De route bestaat namelijk voor 94% uit asfalt. Via buurtschap Schilligeham skeeler je langs het Winsumerdiep richting Schouwerzijl. Ondertussen kun je genieten van uitgestrekte weilanden en uitzichten over het water. Via de plaatsen Ezinge en Feerwerd skeeler je weer richting het eindpunt van de route Garnwerd.

9 Dorpentocht (Lekkerkerk)
De laatste route die we aan je uitlichten is de 9 Dorpentocht, welke begint bij de skeelerbaan van Lekkerkerk in Zuid-Holland. Vanaf de skeelerbaan ga je rechtsaf richting de rivier de Lek. Tijdens de tocht skeeler je door negen dorpen; Bergambacht, Schoonhoven, Cabauw, Polsbroek, Vlist, Stolwijk, Berkenwoude, Krimpen aan den IJssel en Lekkerkerk. De tocht is totaal 74,22 kilometer lang en daarmee echt een route voor de gevorderde skeeleraar. Tijdens de route kun je genieten van uitzichten over de rivier, sloten, weilanden en plassen. Een mooie skeelertocht!

Hoe kan ik andere routes in de app vinden?
Je kunt alle routes in de GoSkate app bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op het kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechtsboven in het scherm op het filter-icoon te klikken.

Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Play Store. Meer informatie over GoSkate vind je op go-skate.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan