Tickets
Shop
Nieuws 24 sep 2022

Lindsay van Zundert sluit Nebelhorn Trophy af op negende plaats

Lindsay van Zundert is de Nebelhorn Trophy als negende geëindigd. In het Duitse Oberstdorf werd de 17-jarige kunstrijdster zaterdagmiddag achtste op de vrije kür. Twee dagen eerder eindigde Van Zundert ook als achtste op de korte kür. De overwinning ging naar de Belgische Loena Hendrickx.

Foto : Soenar Chamid

Op de afsluitende vrije kür haalde Van Zundert een score van 101.20. Seoyeong Wi was de beste. De 17-jarige Koreaanse eindigde met 131.94 net boven Loena Hendrickx (22), die donderdag na haar optreden op de korte kür al zo goed als zeker was van de eindoverwinning. In het totaalklassement is Van Zundert als negende geëindigd met een score van 154.31. Hendrickx, de nummer twee van het WK, kwam tot 208.05 punten. Wi (193.25) en de uit Estland afkomstige Eva-Lotta Kiibus (165.21) legden beslag op de tweede en derde plaats.  

De Nebelhorn Trophy maakt deel uit van de Challenger Series - één niveau onder de Grands Prix - en telt mee voor de wereldranglijst. Voor Van Zundert was het de eerste wedstrijd van dit seizoen. Begin november rijdt de Brabantse de ISU Grand Prix in Angers (Frankrijk). 

Ook de paarrijders Nika Osipova en Dmitry Epstein deden mee aan de wedstrijd in Oberstdorf. Op de korte kür werd het duo zevende (52.09) en op de vrije kür negende (93.97). In het eindklassement eindigden Osipova en Epstein ook als negende. De eindoverwinning ging naar Deanna Stellato-Dudek en Maxime Deschamps uit Canada. 

Alle uitslagen van de Nebelhorn Trophy zijn hier te vinden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan