Tickets
Shop
Kort door de bocht 19 sep 2022

Lindsay van Zundert bij Nebelhorn Trophy, winst Kay Huisman en Selma Poutsma

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Lindsay van Zundert trapt seizoen af met Nebelhorn Trophy
Donderdag 22 september zal voor Lindsay van Zundert het wedstrijdseizoen beginnen met de Nebelhorn Trophy in Oberstdorf. De kunstrijdster zal dan de korte kür rijden. Als onderdeel van de Challenger Series - één niveau onder de Grands Prix - telt de Nebelhorn Trophy mee voor de wereldranglijst. De vrije kür voor de vrouwen staat zaterdag op het programma.

Van Zundert zal het toernooi gebruiken om haar nieuwe küren voor het eerst op te voeren tijdens een officiële wedstrijd en als voorbereiding op de ISU Grand Prix die ze rijdt, van 4 tot en met 6 november in Frankrijk. Ook de paarrijders Nika Osipova en Dmitry Epstein reizen af naar Duitsland, zij verschijnen donderdag en vrijdag op het ijs. Het volledige programma en een livestream zijn te vinden op de kalenderpagina

Kay Huisman en Selma Poutsma sterkste bij opening KNSB Cup
De shorttrackers zijn afgelopen zaterdag hun seizoen gestart met de opening van de KNSB Cup. In Thialf werd de eerste 1000 meter gewonnen door Jens van 't Wout en de tweede door Kay Huisman. Omdat Huisman als vierde eindigde op de openingsafstand, sloot hij de dag af als winnaar. Eén niveau lager reden de beste vrouwen van ShorttrackTeamNL - zonder Suzanne Schulting - tussen de mannen hun 1000 meter. Selma Poutsma pakte de overwinning, voor Rianne de Vries en Nick Endeveld. De shorttrackers zijn in voorbereiding op het Dutch Open Shorttrack en de wereldbekers. 

Met het oog op de wereldbekers gaf Kay Huisman zijn visitekaartje af in Thialf | Foto : Dennis Kruijswijk

Team Frysk versterkt zich met Liotte Smits 
De 21-jarige Liotte Smits sluit komend seizoen aan bij Team Frysk. De Soestse zal zich onder leiding van Siep Hoekstra, Bob de Jong en Kosta Poltavets vooral willen focussen op de 1500 en de 3000 meter. "De professionele aanpak van mijn oude trainer Carl Verheijen heeft mij enorm gemotiveerd en ik heb veel van hem geleerd, waardoor ik de laatste jaren grote vooruitgang heb geboekt," aldus de schaatsster op de website van haar nieuwe ploeg.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan