Tickets
Shop
Nieuws 22 sep 2022

Lindsay van Zundert achtste op korte kür Nebelhorn Trophy

Lindsay van Zundert is de Nebelhorn Trophy begonnen met een achtste plaats op de korte kür. In het Duitse Oberstdorf kwam de 17-jarige kunstrijdster als dertiende van de zeventien deelneemsters het ijs op. Van Zundert begon wat weifelend aan haar kür - bij de eerste sprong ging ze onderuit - maar vervolgens herstelde de Brabantse zich uitstekend. Ze kwam uiteindelijk tot een score van 53.11 punten.

Foto : Soenar Chamid

Voor Lindsay van Zundert, die op de Spelen van Beijing als achttiende eindigde, is de Nebelhorn de eerste wedstrijd van dit seizoen. Zaterdag stapt de kunstrijdster opnieuw het ijs op om de vrije kür te schaatsen. De Belgische Loena Hendrickx, de nummer twee van het WK, was met een score van 76.17 ruimschoots de beste. De Canadese Madeline Schizas (64.99) werd tweede en de Koreaanse Seoyeong Wi (61.31) eindigde als derde.

De Nebelhorn Trophy wordt dit jaar voor de 54e keer georganiseerd. De wedstrijd maakt deel uit van de Challenger Series - één niveau onder de Grands Prix - en telt mee voor de wereldranglijst. Van Zundert gebruikt het toernooi in Oberstdorf vooral om haar nieuwe küren op te voeren tijdens een officiële wedstrijd. Ook is het een goede voorbereiding op de ISU Grand Prix die ze begin november rijdt in Frankrijk. De hoofddoelen dit seizoen van Van Zundert zijn het EK in Finland (23-29 januari) en het WK in Japan (20-26 maart). 

Ook de paarrijders Nika Osipova en Dmitry Epstein doen mee aan de Nebelhorn Trophy. Alle uitslagen van de wedstrijd  in Oberstdorf zijn hier te vinden. 

Er is ook een livestream, die is hier te volgen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan