Tickets
Shop
Kort door de bocht 29 sep 2022

Emilia Soloukhin debuteert in Junior Grand Prix, kampioen onder de wapenen

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Emilia Soloukhin heeft debuut gemaakt op Junior Grand Prix
Tijdens de vierde Junior Grand Prix van het seizoen in het Poolse Gdansk werd Emilia Soloukhins korte kür beoordeeld met een score van 38.21 punten. Haar eerste sprong, een drievoudige rittberger, kende een moeizame landing en ook de overige sprongen verliepen niet geheel vlekkeloos. Omdat ze geen grote fouten maakte en haar pirouettes goed uitvoerde, eindigde de pas 13-jarige debutante als 34e in een veld van 49. Vrijdag staat voor de pupil van Ans en Eefje Bocklandt de vrije kür op het programma. De Japanse Mone Chiba verdedigt dan haar eerste positie, zij kwam tot een score van 70,16 punten. 

Bekijk hieronder haar korte kür.  En hier de uitslagen

Wat brengt een nieuwe trainingsfilosofie Jorrit Bergsma?
Weg na dertien jaar trouwe dienst bij Team Zaanlander. Als 36-jarige de sprong wagen naar een concurrent. Alles nieuw, veel anders. Bijna een aardschok voor Jorrit Bergsma, komende winter te zien in het geel-zwart van Jumbo-Visma. Wat vindt hij van de cijfertjesmethode van Orie en hoe kijkt de stayer terug op de breuk met Jillert Anema? Lees het in dit artikel

'fgelopen jaren wist ik wat mijn trainingen mij brachten, nu heb ik het over een andere boeg gegooid. Dan moet je eerst maar afwachten hoe het in de wedstrijden eruit gaat komen.' | Foto : Margarita Bouma

Ook Russische Europees kampioen kunstrijden naar het front
Russische topsporters worden niet uitgezonderd bij de mobilisatie voor de oorlog tegen Oekraïne. Dat zegt Oleg Matytsin, de Russische minister van Sport. Een van de opgeroepen mensen schijnt Europees kampioen kunstrijden Dmitri Aliev te zijn. "Sport kan niet als enige sector een uitzonderingspositie krijgen. Er zal en moet geen exclusiviteit zijn", oordeelt hij. "Bovendien hebben we de afgelopen jaren gezien dat onze atleten zich hebben bewezen als patriotten."
De Russische president Vladimir Poetin kondigde op 21 september een gedeeltelijke mobilisatie af. Dat houdt in dat zo'n 300.000 reservisten worden opgeroepen voor dienstplicht. "We snappen dat atleten en coaches die deel uitmaken van nationale teams zich voorbereiden op de Olympische Spelen. Zij hebben een speciale rol in onze samenleving", meent Matytsin. "Het kan zijn dat hun verplichting wordt uitgesteld."

 
Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan