Tickets
Shop
Kort door de bocht 25 sep 2022

Angel Daleman rijdt snelste juniorentijd ooit in Thialf, IJsbanen in overleg met ministerie

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Angel Daleman rijdt snelste juniorentijd ooit in Thialf
Tijdens de International Thialf Race die op zaterdag 24 en zondag 25 september op Thialf plaatsvond, heeft Angel Daleman op de 1500 meter de snelste tijd ooit in Thialf gereden bij de junioren B. De alleskunner die zowel hoge ogen gooit in het inlineskaten, shorttrack als op de langebaan, noteerde een tijd van 1.58,75. De rijdster die vanaf dit seizoen voor het eerst uitkomt voor het Wadro KNSB Talent Team (KTT) Noord, reed een kleine twee seconden sneller dan haar oude persoonlijke record (2.00,57).

De oude snelste tijd van 1.59,49 stond op naam van de inmiddels gestopte Tsjechische langebaanschaatsster Karolina Erbanova. Tijdens deze tweedaagse wedstrijd geeft de KNSB junioren A en B, en rijders van de KNSB Talent Teams de mogelijkheid om tijden te rijden.

Alle uitslagen van de International Thialf Race zijn hier te vinden.

IJsbanen in overleg met ministerie over noodfonds
De Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN) meldt in verschillende dagbladen dat de kunstijsbanen en zwembaden begin oktober overleg zullen voeren met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over maatregelen tegen de hoge energiekosten. Veel van de ijsbanen zijn gemeentelijk vastgoed. Sommige gemeenten hebben al hulp geboden aan ijsbanen. De VKN waarschuwt echter dat ze dit niet zullen blijven doen.

Foto : Soenar Chamid

Als reactie op de miljoenennota liet de KNSB onlangs weten dat de deadline voor een noodfonds op 1 januari 2023 ligt. Dennis van Rijswijk, voorzitter van de VKN geeft aan: "Voor een aantal ijsbanen zijn al energiecontracten beëindigd, van anderen eindigen ze eind dit jaar. We hebben goede hoop dat we in dezelfde compensatieregeling terechtkomen die tijdens de coronacrisis werd opgetuigd voor ijsbanen en zwembaden.”

Naar verluidt staat het overleg gepland op donderdag 6 oktober. Het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten zullen bij dit overleg aanwezig zijn.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan