Tickets
Shop
Kort door de bocht 21 sep 2022

Nederland met twee paren naar WK Kunstrijden, geen Junior Grand Prix voor Dani Loonstra

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Nederland met twee kunstrijdparen naar WK
Dmitry Epstein heeft met zijn (oorspronkelijk Russische) partner Nika Osipova tijdens de Lombardia Trophy voldoende punten binnengehaald voor plaatsing voor het WK Paarrijden. Het Nederlandse kunstrijdpaar, pas samen sinds juli 2020, miste nog de score voor de vrije kur. Die hebben ze nu binnen. Het paarrijdpaar Michel Tsiba/Daria Danilova had al een WK-startplek verdiend. Nederland heeft twee startbewijzen voor het WK en nu hebben beide paren voldaan aan de ingangsscores van de ISU.

Dmitry Epstein laat via social media weten: ‘World Championschips in Japan, here we come!  Hij vervolgt: “Het was een genoegen om na de zomervakantie weer aan het wedstrijdseizoen te zijn begonnen. Natuurlijk verliep niet alles volgens plan, maar elke kür maakt ons weer sterker.” De volgende wedstrijd die hen te wachten staat, is de Nebelhorn Trophy in Oberstdorf die van woensdag 21 tot en met zaterdag 25 september verreden wordt.

Dani Loonstra niet naar Junior Grand Prix Gdańsk
De 17-jarige Dani Loonstra heeft zich vanwege een blessure moeten afmelden voor de vijfde ISU Junior Grand Prix Kunstrijden in het Poolse Gdańsk, dat van 28 september t/m 1 oktober plaatsvindt. De kunstrijdster uit Barendrecht keek enorm uit naar haar eerste wedstrijd van het seizoen en om de nieuwe küren te laten zien. Emilia Soloukhin zal Loonstra vervangen in Gdańsk. Voor deze selectieprocedure heeft een afgevaardigde van de KNSB de trainingen van de vier reserverijdsters bezocht die allemaal een vrije kür moesten rijden. Soloukhin is hier als beste uitgekomen. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan