Tickets
Shop
Kort door de bocht 20 sep 2022

Patrick Beckert haakt af, verschuiving WK langebaan junioren

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Rugklachten dwingen Patrick Beckert tot tijdelijk stoppen
De Duitse stayer Patrick Beckert (foto) heeft zijn schaatsseizoen nu al afgebroken. Steeds terugkerende rugproblemen beletten de langeafstandsspecialist intensieve trainingen af te werken. “De voorbije jaren zijn we erin geslaagd de situatie wat onder controle te krijgen, maar ik wil er nu helemaal van worden verlost om niet langer compromissen te hoeven sluiten, als het om trainen gaat. Ik wil weer pijnvrij schaatsen”, zegt de 32-jarige Erfurter op zijn Instagram. Daarom begint hij aan een herstelperiode die als opbouw dient naar de Winterspelen van 2026 in Milaan.
Mocht hij die halen, dan wordt dat zijn vijfde opeenvolgende optreden. In Vancouver debuteerde Beckert (22e op de 5000 meter), vier jaar later ontving hij voor zijn zesde plaats op de tien kilometer een olympisch diploma, zijn beste prestatie van alle edities. De resultaten op de twee langste afstanden waren in Peyongchang en Beijing nagenoeg gelijk: 10e op de vijf km en 7e op de tien km in 2018, 11e en 7e dit jaar in China. Tijdens WK's Afstanden is Beckert veel succesvoller geweest: hij pakte drie keer een bronzen medaille op de 10.000 meter (2015, 2017 en 2020).

ISU vervroegt finale World Cup en WK voor junioren 2024
De wereldbekerfinale en het wereldkampioenschap langebaan voor junioren in het seizoen 2023-2024 zijn naar voren gehaald op de internationale wedstrijdkalender. Was de eindstrijd om het World Cup-klassement eerst gepland op 23 en 24 februari in de Japanse havenstad Hachinohe, de nieuwe data zijn 3 en 4 februari 2024. Het weekend erop heeft in dezelfde plaats het WK plaats (9-11 februari), in plaats van de oorspronkelijke data (1-3 maart).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan