Tickets
Shop
Kort door de bocht 16 sep 2022

Ragne Wiklund gewond na fietsongeluk, bijzonder schaatshuwelijk

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Sander Chamid

Ragne Wiklund per ambulance afgevoerd na fietstraining
Voor de Noorse Ragne Wiklund was het afgelopen week schrikken toen ze ten val kwam bij een fietstraining nabij Oslo. Op een heuvel waar ze al vaak gereden heeft, verloor ze grip op een nieuwe laag grind. Uit voorzorg werd ze na de crash - die in eerste instantie lelijke wonden in haar gezicht leek te hebben veroorzaakt - per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Vorig jaar was ze ook al onfortuinlijk in de voorbereidingen, toen ze haar sleutelbeen brak. Deze keer lijkt ze er met een paar flinke schrammen op haar gezicht vanaf te komen en zal ze gewoon aan de eerste wereldbeker van het seizoen, van 11 tot en met 13 november in Stavanger, kunnen meedoen. Inmiddels heeft de wereldkampioene op de 1500 meter van 2021 de training weer rustig opgepakt. 

Haar landgenoot Sverre Lunde Pedersen had vorig jaar minder geluk. Door een harde val op zijn fiets liep hij een leverbloeding en verschillende breuken en kneuzingen op. De Noor verkeerde in kritieke toestand en de Winterspelen leken onhaalbaar. Negen maanden later won op de ploegenachtervolging hij olympisch goud.  

Viktor Hald Thorup en Sofia Prosvirnova geven elkaar het jawoord
De Deense langebaanschaatser Viktor Thorup en de Russische shorttrackster Sofia Prosvirnova zijn in het huwelijksbootje gestapt. Afgelopen zaterdag gaf het schaatskoppel elkaar het jawoord in Denemarken. De 28-jarige Thorup realiseerde in 2018 de beste Deense prestatie ooit door op de Winterspelen als vijfde te eindigen op de mass start. Tijdens de Olympische Spelen van Beijing opende hij met Sven Kramer de 5000 meter en eindigde als negentiende. De 24-jarige Sofia Prosvirnova deed drie keer mee aan de Spelen. Prosvirnova won al vijf keer keer goud  tijdens Europese Kampioenschappen, onder meer twee keer op de 1000 meter. 

Foto : Instagram Sofia Prosvirnova

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan