Tickets
Shop
Nationale Sportweek 16 sep 2022

Jorien ter Mors ontsteekt vlam voor Nationale Sportweek

Met wethouder Rinze Broekema kwam ex-schaatsster Jorien ter Mors aangescheurd in een kart. Zo gaf zij in Lelystad op middelbare school Het Porteum en basisschool De Sluis het startschot voor de Nationale Sportweek.

Foto : Eigen foto

Bokshandschoenen, een smoothie, rugby, een reuzedartbord, karts; alles op het schoolplein van Het Porteum in Lelystad duidde op de Nationale Sportweek, die van 16 tot en met 25 september wordt gehouden. Het doel is om kinderen in het gehele land meer te laten bewegen door te laten zien dat sporten verbindt. Lelystad is één van de gaststeden voor het evenement en zal kinderen komende week kennis laten maken met het sportaanbod in de stad via verschillende clinics. 

Jorien ter Mors verscheen in de Flevolandse hoofdstad als ambassadeur van de sport. "Alles wat om bewegen draait is leuk. Het is goed dat zo'n sportweek georganiseerd wordt. Kinderen moeten blijven bewegen, ook in de huidige maatschappij waar alles digitaal wordt."

"Sport heeft mij alles gebracht, wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Ik geniet ervan en het zorgt ervoor dat ik goed in mij vel zit. Ondanks dat ik gestopt ben, sport ik wel heel veel. Het maakt me gelukkig."

Zelf heeft de olympisch kampioene een nieuwe passie gevonden: "Ik ben heel erg druk en fanatiek met wandklimmen. Daardoor slinken de benen een beetje en groeien de armen en schouders. De shirtjes zitten wat strakker. Het is voor mij een leuke uitdaging, want er komt veel gepuzzel bij kijken: hoe ga je omhoog? Daarbij zit 'm ook de uitdaging in de hoogte en het partneren. Ik doe het samen met mijn partner, je moet echt een vertrouwenspersoon hebben die je zekert. Er komen veel aspecten bij kijken die je buiten het sportleven weer kunt gebruiken." En daarmee benadrukt ze dat sporten veel breder is dan alleen bewegen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan