Tickets
Shop
Nieuws 24 sep 2022

Bart Swings wint skeelermarathon van Berlijn in recordtijd

Bart Swings heeft voor de achtste keer in z’n carrière de skeelermarathon van Berlijn gewonnen. De 31-jarige Belg kwam solo over de finish en reed zijn eigen parcoursrecord van 2015 uit de boeken. Bij de vrouwen werd Lianne van Loon tweede, de overwinning ging naar Martine Dupuy uit Frankrijk.

Foto : Instagram - berlinmarathoninlineskaten

Met een tijd van 56 minuten en 45 seconden was Bart Swings vier seconden sneller dan zijn oude toptijd uit 2015. Met zijn overwinning in Berlijn sluit de Belg zijn zeer succesvolle skeelerseizoen op een mooie manier af. Eerder deze zomer won Swings al vier gouden medailles op de World Games en was hij de sterkste tijdens de Bartlehiem Skeelertocht. Achter hem eindigde de Duitser Felix Rijhnen als tweede. Jason Suttels, een landgenoot van Swings. legde beslag op de derde plaats.

Bij de vrouwen eindigde de skeelermarathon van Berlijn in een massasprint. Lianne van Loon kwam net tekort om Marie Dupuy van de zege af te houden. Zij won de koers in een tijd van 1 uur, 11 minuten en 19 seconden. De Spaanse Sara Arregui legde beslag op het brons.

Alle skeeleraars die de marathon van Berlijn hebben uitgereden ontvangen dit jaar een speciale medaille. Op die medaille staat Bart Swings afgebeeld.