Tickets
Shop
Inlineskaten 04 sep 2022

24Kika levert ruim zestigduizend euro op

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september werd in Utrecht de negentiende editie van 24KiKa gehouden. Een uniek skate- en skeelerevenement waarbij deelnemers individueel of in teamverband geld hebben opgehaald voor Stichting KiKa. In totaal heeft de actie maar liefst €60.449,00 opgebracht.

Foto : Hanneke Mennens

"Het was een fantastisch evenement", vertelt Marijke Roskam van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). "We zijn ontzettend blij met het bedrag dat is opgehaald. Daar kunnen weer heel wat onderzoeken mee bekostigd worden." Op de baan van de Nedereindse Berg konden de deelnemers meedoen aan de 24-uursrace, waarbij teamgenoten elkaar afwisselden. Daarnaast werd er ook een 5-uurs race verreden, solo of in estafettevorm met duo’s of teams. "De sfeer was heel goed", zag Roskam. "Jong en oud reed door elkaar heen, teams kwamen verkleed op de baan. Dat zag er mooi uit. We hadden natuurlijk ook geweldig weer, dus we kijken met een heel goed gevoel terug op deze editie van 24KiKa!"

Foto : Hanneke Mennens

De 11-jarige Sofie de Jong van Skeelerclub Oldebroek deed voor de tweede keer mee aan het evenement. Haar oma overleed in 2021 aan kanker. Sofie haalde meer dan vijfduizend euro op voor het goede doel! "Ik vond het echt heel leuk om mee te doen", vertelt ze na afloop. "Er waren heel veel mensen en het was heel gezellig op en langs de baan. Ik zat in een team met drie anderen, 'De Oldebroekse Kanjers'. En er was nog een team van onze vereniging actief,  'De Oldebroekse Toppers'. Wij hebben de 24-uursrace gedaan. Ik denk dat iedereen wel meer dan veertig rondjes heeft gereden. Dat was best zwaar, ook omdat het vrij warm was. Op de eerste dag heb ik tot middernacht doorgereden. Daarna hebben we even geslapen, maar om 6:00 uur ging de wekker alweer en een uur later stonden we op de baan."

Hoe is het haar gelukt om zoveel geld op te halen? "Ik heb heel veel familieleden en vriendinnen gevraagd of ze mij wilden sponsoren. Daarnaast hebben enkele klanten van mijn vaders werk geld geschonken. En ik heb wat leraren op school gevraagd of ze mij wilden steunen. Ik zit nu net in de eerste klas, van sommige docenten heb ik nog maar één keer les gehad. Maar ze wilden mij allemaal wel sponsoren. Daar ben ik heel blij mee. Er is in totaal meer dan zestigduizend euro opgehaald zag ik, dat vind ik echt heel knap. Hopelijk kan er met dat geld veel onderzoek gedaan worden naar deze nare ziekte en kan er in de toekomst wat aan gedaan worden."

Foto : Hanneke Mennens

"Met de vermoeidheid valt het nog wel mee. Ik had het eigenlijk erger verwacht. Wel heb ik wat last van m'n enkels en m'n rug. Maar de kinderen en volwassenen die in het ziekenhuis liggen, hebben het veel zwaarder, dus ik denk dat ik niet mag klagen. Volgend jaar doe ik zeker weer mee en dan hoop ik nóg meer geld op te kunnen halen. Als ik dan iets eerder begin met het zoeken van sponsoren, moet dat vast lukken." 

 Kijk voor meer informatie over het evenement op 24kika.nl 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan