Tickets
Shop
Kort door de bocht 14 okt 2022

Toptijd voor Dubreuil, grote namen bij IJsselcup

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Dubreuil rijdt toptijd op 500 meter
De Canadees Laurent Dubreuil heeft op de openingsdag van het Canadese Kampioenschap een zinderende tijd op de 500 weten neergezet. Hij claimde de nationale titel in een eindtijd van 34,37 seconden. De regerend Canadese recordhouder op deze afstand, schaatste een van zijn snelste tijden op een laaglandbaan. Dit had hij grotendeels te danken aan zijn snelle opening van 9,47 seconden, die slechts een honderdste van een seconde verwijderd was van zijn persoonlijk record. De inwoner van Lévis werd op het podium vergezeld door Cédrick Brunet (35,50) en Christopher Fiola (35,54).

Een opgetogen Laurent Dubreuil laat weten: “Dit was een uitzonderlijke race. Ik had moeite om mijn tijd te geloven toen ik over de finish kwam. Het was misschien wel de beste race uit mijn carrière, maar ik denk dat ik nog beter kan. Ik heb de benen om dit seizoen een aantal geweldige prestaties neer te zetten en ik kijk ernaar uit om te zien wat de toekomst brengt.”

De uitslagen en meer informatie over het Canadese Kampioenschap, dat van 13 tot en met 16 oktober wordt verreden in Quebec, zijn hier te vinden.

Gebroken nekwervel shorttrackster Tifany Huot, Gioya Lancee ook in het gips
De Franse shorttrackster Tifsany Huot Marchand, die afgelopen zondag gewond raakte bij een valpartij tijdens de Dutch Open in Thialf, keert een dezer dagen terug naar Frankrijk. Ze verblijft nu nog in een ziekenhuis in Nederland, waar ze afgelopen dagen is geopereerd aan een gebroken nekwervel. Huot Marchand zal na haar repatriëring naar een gespecialiseerd ziekenhuis gaan voor haar revalidatie.
Haar Nederlandse collega Gioya Lancee blijkt evenmin ongeschonden de Dutch Open door te zijn gekomen. De rijdster heeft een kuitbeen gebroken en zit in het gips.

Emilia Soloukhin 27e na korte kür in Egna
Tijdens de zevende ISU Junior Grand Prix Kunstrijden in het Italiaanse Egna staat Emilia Soloukhin na de korte kür op de 27e plaats. Voor de pas 13-jarige was het haar tweede deelname aan een ISU Junior Grand Prix. De pupil van Ans en Eefje Bocklandt werd beoordeeld met een score van 41,42 punten. Hiermee verbeterde zij haar persoonlijke record (38,21 punten), dat ze reed tijdens haar debuut in het Poolse Gdansk eind september. Zaterdag staat voor haar de vrije kür op het programma. Met een score van 70,29 staat de Koreaanse Chaeyeon Kim momenteel bovenaan, voor de Japanse kunstrijdsters Hana Yoshida (66,89 punten) en More Chiba (64,07 punten).

De uitslagen van de ISU Junior Grand Prix zijn hier te vinden.

Grote namen aan de start bij IJsselcup Deventer
Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober wordt er op de ijsbaan De Scheg in Deventer de Holland Cup 1/IJsselcup verreden. Diverse grote namen zullen aan de start verschijnen. Olympisch en wereldkampioen Thomas Krol komt in actie, maar ook rijders als Joy Beune, Sanneke de Neeling, Thomas Geerdinck, Marijke Groenewoud, Stefan Westenbroek, Crispijn Ariëns, Bart Hoolwerf, Esmee Visser, Sanne in ’t Hof en Melissa Wijfje zullen acte de présence geven. Daarnaast zal Joep Wennemars, vanaf dit seizoen uitkomend voor Team Jumbo-Visma, zijn IJsselcuptitel bij de heren verdedigen. 

Meer informatie over Holland Cup 1/ IJsselcup vind je op onze kalenderpagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan