Tickets
Shop
Kort door de bocht 09 okt 2022

Lindsay van Zundert zevende in Finland

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Lindsay van Zundert zevende in Finland
Bij de Finlandia Trophy in Espoo is Lindsay van Zundert (bovenaan op archiefbeeld) zevende geworden. Na een sterk optreden op de korte kür op zaterdag, waar ze een zesde plaats afdwong, behaalde ze op de lange kür op zondag de achtste plek (105,59 punten). In de einduitslag zag de 17-jarige een totaalscore van 164,81 punten achter haar naam staan. Waar ze op de korte kür slechts 0,02 punten onder haar persoonlijk record reed, scoorde ze in totaal elf punten lager dan haar beste puntentotaal (175,81) van de Olympische Spelen in Beijing. Het goud en het zilver ging in Espoo naar Korea. Yelim Kim, die zaterdag ook de beste was op de korte kür, werd eerste met 213,97 punten en Chaeyean Kim tweede (205,51 punten). De Georgische Anestasiia Gubanova kreeg het brons omgehangen met een puntentotaal van 197,56. 

De volgende wedstrijd die Van Zundert te wachten staat is de Grand Prix in het Franse Angers dat van 4 tot en met 6 november verreden wordt. De uitslagen van de vrouwen zijn hier te vinden.

Sprintster Selma Poutsma kijkt uit naar 1500 meter in World Cup
Met haar sprintkwaliteiten was Selma Poutsma (23) in het olympisch seizoen vooral een troefkaart op de 500 meter tijdens de grote shorttracktoernooien. Na de tweede dag van de Dutch Open is de rijdster van Oranje bij de komende World Cup in Montréal al zeker van…de 1500 meter. Poutsma: “Het is in eerste instantie niet mijn beste nummer en ook niet mijn lievelingsafstand, want dat is de 500 meter. Maar die ging vorig weekend bij de trials niet helemaal lekker en dit weekend kon ik niet meer rijden na de kwartfinales door een penalty wegens een valse start. Dus dan blijven de andere onderdelen over die ik dan maar goed moest doen. Met een tweede plaats een week geleden en nu een derde is dat gelukt.” Lees het hele verhaal van Selma Poutsma in dit artikel

Selma Poutsma: "Het is in eerste instantie niet mijn beste nummer en ook niet mijn lievelingsafstand, want dat is de 500 meter." | Foto : Dennis Kruijswijk - KNSBDeel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan