Tickets
Shop
Nieuws 07 okt 2022

Schulting ontbreekt bij Dutch Open, KTT Noord heeft nieuwe coach

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Dennis Kruijswijk - KNSB
Suzanne Schulting ontbreekt bij Dutch Open
Het tweede deel van de kwalificatiewedstrijden om startbewijzen voor de eerste World Cup Shorttrack moet Suzanne Schulting missen. De ster van de Nederlandse selectie ontbreekt dit weekend op de Dutch Open vanwege een bijholteontsteking. "Daar baal ik flink van, maar het is nu even niet anders", luidt haar korte reactie.  Schulting (25) was vorig weekend, tijdens de trials, al prima op dreef: ze won de 1000 en 1500 meter. Haar deelname aan de eerste World Cup in Montréal (28-30 oktober) loopt geen gevaar. 

Julia van Dijk 18e na korte kür in Grand Prix
Haar beste score op de korte kür (54.61 punten), in april van dit jaar behaald tijdens de WK Junioren, benaderde Julia van Dijk (16) niet op de Junior Grand Prix in Gdansk; toch staat het Tilburgse kunstrijdtalent er niet verkeerd voor na het verplichte programma. Met haar totaal van 49.94 punten bezet ze de achttiende positie, in het veld van 48 deelneemsters in de Poolse stad. De top van het klassement wordt aangevoerd door vier Aziatische vrouwen en twee Amerikaansen. Ami Nakai uit Japan deed het in de ogen van de jury het best (69.00) en overtrof de  topscore die ze vorige maand neerzette in een wedstrijd in Riga. Minsol Kwon (66.81) en Jia Shin (63.72) zijn de nummers 2 en 3, beiden afkomstig uit Korea. Vrijdagmiddag werken alle rijdsters hun vrije programma af.
De uitslag van de korte kür staat hier 

Petra Hooijenga, het nieuwe gezicht van KTT Noord. | Foto : Martin de Jong

KTT Noord heeft nieuwe coach
Petra Hooijenga (36) uit Sint Annaparochie is de nieuwe talentcoach langebaan van het KNSB Talent Team Noord. De Friezin volgt Ingo Bos op, die is overgestapt naar het Development Team van het Gewest Fryslân. Hooijenga werkt binnen het KNSB Talent Team samen met hoofdcoach Peter Kolder; zij zal de focus leggen op rijders uit Drenthe en Groningen.
“Ik krijg heel veel energie van het werken met zulke gemotiveerde sporters”, zegt Hooijenga, die al op haar achttiende is begonnen als trainster van jong en oud, op verschillende niveaus. “Dat is fantastisch om te doen, samen met een goed begeleidingsteam er omheen. Ik hoop dat ik hieraan wat kan toevoegen en dat ik de sporters kan helpen bij een volgende stap in hun schaatsloopbaan.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan