Tickets
Shop
Kort door de bocht 05 okt 2022

Kim Talsma en Armand Broos officieel bij Team IKO, Emilia Soloukhin vervangt Dani Loonstra

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Martin de Jong

Kim Talsma en Armand Broos officieel onderdeel van Team IKO
Komende winter zullen Kim Talsma (rechts op de foto) en Armand Broos in het rood-zwart verschijnen tijdens de nationale wedstrijden. De twee schaatsers trainden de afgelopen maanden al mee met het team van de gebroeders Ten Hove, maar de overgang was nog niet officieel beklonken. Inmidddels is Team IKO rond met de oude ploeg van de twee schaatsers, Development Team Fryslan. Het zusje van Marwin Talsma zal zich als allroundster verder willen ontwikkelen met als specialiteit de 1500 meter, waarbij ze zich  kan optrekken aan ploeggenote Joy Beune en Robin Groot. De 21-jarige Broos focust zich op de korte afstanden. 

Dani Loonstra zegt ook af voor Junior Grand Prix Egna

Omdat Dani Loonstra niet wedstrijdfit was, moest ze zich afmelden voor de Junior Grand Prix in Gdansk eind september. Ook in het Italiaanse Egna zal ze nog niet rijden. De vervangster van Loonstra, die op 14 en 15 oktober haar küren mag vertonen, is wederom Emilia Soloukhin. De 13-jarige rijdster eindigde in Gdansk op een knappe 26e plaats tijdens haar debuut op de Junior Grand Prix en mag opnieuw in Polen proberen om dit kunstje te herhalen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan