Tickets
Shop
Langebaan 08 nov 2022

Stefan Westenbroek mist World Cup door gebroken teen

De World Cup in Stavanger komt voor Stefan Westenbroek te vroeg. De 20-jarige sprinter van Team Reggeborgh liep vorige week een breukje op in de grote teen van zijn linkervoet en is daar nog niet voldoende van hersteld.

Foto : Soenar Chamid

Tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi reed hij verrassend de hele Nederlandse sprinttop naar huis en werd eerste. Het wereldbekercircuit kon voor hem beginnen. De krachttraining gooide echter roet in het eten. Hij kreeg een halter op zijn voet, waardoor zijn nagel scheurde en twee dagen gips volgde.

Maandag werd nog gekeken of er een aanpassing in zijn schoen gemaakt kon worden, maar dit mocht niet baten. Westenbroek: “We hebben een aantal dingen geprobeerd om in mijn schaatsschoen te komen, maar op mijn teen zit een wondje dat nog moet helen. We hebben geconcludeerd dat het niet verstandig is komend weekend in Stavanger te rijden. Hierdoor kunnen we het nog iets langer rust geven.”

Het is een enorme domper voor de schaatser van Reggeborgh. “Ik heb alles geprobeerd om naar Stavanger te kunnen gaan. Ik had zo gehoopt dat het zou lukken. Het is ontzettend zuur dat ik er bij de eerste World Cup van het seizoen niet bij kan zijn. Ik hoop er in Heerenveen weer te staan, maar verder kan ik daar nu nog niets over zeggen. Het is afwachten wat zo’n wondje doet en hoe het herstel verloopt. We kijken volgende week hoe ik ervoor sta.”

Stefan Westenbroek: "Ik hoop er tijdens de World Cup in Heerenveen weer te staan." | Foto : Soenar Chamid

Westenbroek blijft optimistisch. “Ik kan gelukkig nog fietsen, krachttraining doen en wat imitatie-oefeningetjes, dus ik blijf fit. Dat is een groot pluspunt. Ik hoop snel weer op het ijs te kunnen staan en lekker het ijsgevoel te pakken.”

Oud-clubgenoot bij ijsvereniging Stokvisdennen, Joep Wennemars, eindigde als zesde tijdens het WCKT en vervangt Westenbroek in Noorwegen. Verder zullen Merijn Scheperkamp, Dai Dai N'tab, Janno Botman en Hein Otterspeer op de 500 meter aan de start verschijnen.  




Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan