Tickets
Shop
Schaatsers op social 16 mei 2022

Schaatsers op social: huldigen en op bezoek bij de koning

Wat hebben de schaatsers en inlineskaters de afgelopen week beleefd? In 'schaatsers op social' blikken wij terug op wat er zoal gedeeld is. Volg jij ons al op Instagram via @schaatsen.nl, waar je onder andere interviews met Marcel Bosker en Patrick Roest kunt vinden?

Foto : Instagram Suzanne Schulting

In Nederland hebben de schaatsers hun slippers verruild voor skeelers en wielrenschoenen.  De rijders van Reggeborgh zijn in Epe om te skeeleren. Femke Kok en Kjeld Nuis zijn blij dat ze weer mogen trainen met hun teamgenoten. 

Ook Sanne in 't Hof is weer volop in training, waarbij ze zich in wil zetten voor het goede doel. Met de kilometers die ze fietst, loopt en skeelert in juni, steunt ze het Rode Kruis. 

In het Abe Lenstra Stadion is Suzanne Schulting gehuldigd voor haar medailleoogst tijdens de Olympische Spelen. Tijdens de pauze van sc Heerenveen tegen Go Ahead Eagles werd er stil gestaan bij haar twee gouden, haar zilveren en bronzen medaille in Beijing. 

De Noorse schaatsers werden uitgenodigd voor een bezoek aan het koninklijk huis. Met bijpassende outfits hebben onder andere Hallgeir Engebråten, Martine Ripsrud en Sverre Lunde Pedersen gedineerd met de royals. 

Vooral voor Pedersen is het een bijzonder jaar geweest. Op 13 mei 2021 viel hij hard tijdens het wielrennen. Door een scheur in zijn lever, meerdere breuken en kneuzingen kwamen de Winterspelen voor hem in gevaar. Hij wist op tijd te herstellen en veroverde goud op de ploegenachtervolging. Vanaf zijn thuiskomst werd hij gevolgd voor een online documentaire, de eerste aflevering is nu online te zien. 

Nils van der Poel mag dan gestopt zijn met schaatsen, hij heeft de sport nog geen vaarwel gezegd. De Zweed is van plan om de snelste sportbril ter wereld te ontwikkelen. 

Merel Bosma was vijf dagen op Moraira te vinden met haar collega's Jade van der Molen en Tjilde Bennis. Naast genieten van het heerlijke weer hebben de marathonschaatssters ook gefietst.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan