Tickets
Shop
GoSkate 20 mei 2022

“Het doel is om, als ik master ben, het NK Masters te behalen.”

Eerder lieten wij GoSkate gebruikers Floriaan en Rowena aan het woord. In dit artikel vertelt Nelleke over wie zij is, haar ervaringen met de GoSkate app en waarom ze graag schaatst en skeelert.

Foto : HJ Kerkhoff

Kun je wat over jezelf vertellen? “Ik ben Nelleke, 38 jaar en woon met mijn man en twee kinderen in Leusden. Ik schaats sinds mijn tiende en hier ben ik eigenlijk nooit mee gestopt. Vroeger heb ik nog bij geskeelerd, totdat ik een keer iemand heel hard heb zien vallen. Toen is de angst er een beetje ingekomen. Destijds heb ik het skeeleren een beetje losgelaten, maar sinds afgelopen jaar ben ik weer begonnen met skeeleren. Eerst wel met skates, met hogere schoenen. Maar dan wil je toch weer harder. Dus nu wel op skeelers.

Ik geef sinds mijn achttiende ook schaatstraining bij mijn vereniging. Mijn kinderen houden ook wel van schaatsen, maar hebben nog geen les. Hier zijn ze nog te jong voor. Ze gaan wel graag mee naar de ijsbaan om gewoon te schaatsen.” Waar schaatsen jullie? “Op de Vechtsebanen in Utrecht.”

Doe je naast schaatsen en skeeleren ook aan andere sporten? “Niet georganiseerd. Af en toe ga ik wel eens op de racefiets weg en ik vind hardlopen wel een goede manier om aan mijn conditie te werken. Met de schaatsvereniging Woudenberg doen we ook wel eens conditietrainingen. Maar alles hangt wel om het schaatsen heen.”

Schaats je ook wedstrijden? “Ik heb tot mijn vierentwintigste wedstrijden gereden en vroeger wilde je dan nog wel eens een NK proberen te halen, maar zo goed was ik eigenlijk nooit. Ik heb met name wel subtop toernooien gedaan. Op een gegeven moment viel ik ook daarbuiten en toen was het doel een beetje weg. Ik ben afgelopen seizoen weer begonnen en ben nu bijna master.

Het doel is wel om, als ik master ben, het NK Masters te behalen. Binnen mijn club hebben we een bokaal voor degene die de meeste clubrecords behaalt en iemand attendeerde mij erop dat ik een clubrecord had gereden. Dan ga je kijken en toen zag ik dat er ook nog wel een aantal andere clubrecords binnen handbereik lagen. En dan ga je toch nog een wedstrijd in Thialf rijden en zit je zaterdags om 6 uur ’s ochtends in de auto.”

De GoSkate app
Waar gebruik je de GoSkate app voor? “Tot nu toe gebruik ik de app met name voor het schaatsen, omdat je tijdens het trainen eigenlijk meteen je snelste ronde kunt zien. Ik vind de sprint het leukst en dan zit je toch op die rondetijden te focussen en als ik de app dan op het ijs open zie ik meteen de rondetijden. Dat vind ik wel prettig.

Ik ben de app nu ook aan het ontdekken voor het skeeleren en de challenges. Ik ben daar echt net mee bezig.” Wat vind je tot nu toe van de challenges? “Ik moet eerlijk zeggen dat me er tot nu toe nog maar één gelukt is. Want ik denk altijd heel enthousiast ‘die ga ik doen 10 keer in april’ en toen was het al 27 april en had ik pas twee keer geskeelerd, maar ik vind het wel heel leuk. Het stimuleert wel.”

Je traint daarnaast de goede spiergroepen voor het schaatsen, want dat blijft wel echt mijn sport.

Je gaf al aan dat je ook gebruik maakt van de skatefunctie. Hoe bevalt dit? “Het is nog even ontdekken, je krijgt natuurlijk ook live je tijd per kilometer te zien. Dat vind ik wel interessant om te zien. Hier kijk ik achteraf iets meer naar de statistieken en de route die ik heb afgelegd.”

Skeeleren als tweede sport
Wat vind je leuk aan het skeeleren? “Ik woon aan het Valleikanaal, dus ik kan eigenlijk direct op lekker asfalt wegrijden. Dat vind ik ook het grote voordeel ten opzichte van het schaatsen. Ik ben een echte buitensporter en de vrijheid die je hebt is fijn. Je traint daarnaast de goede spiergroepen voor het schaatsen, want dat blijft wel echt mijn sport. Het is echt de combinatie van dichtbij huis, goede ondergrond en de vrijheid. Dat maakt het zo leuk.”

Ben jij net zo’n fan van de schaats- en skatesport? Dan is de GoSkate app echt iets voor jou! Bekijk direct je rondetijden op het ijs in de winter en houd in de zomer al jouw skateroutes bij. Meer informatie over GoSkate vind je op www.go-skate.nl.

Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Play Store.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan