Tickets
Shop
Nieuws 20 mrt 2022

Veelvraten en andere podiumklanten van de NK Shorttrack

Daan Kos won tot afgelopen weekend nooit eerder een nationale shorttracktitel. Op de NK voor de jeugd in Leeuwarden kwam daar verandering in, en hoe: de A-junior van het KNSB Talent Team Zuid-West won met overmacht de allroundtitel, door op alle afstanden als nummer 1 te finishen. Bij de B-junioren meisjes volgde zijn ploeggenote Angel Daleman dat voorbeeld. Zij zegevierde net als Daan op de 500, 1000 en 1500 meter. Een overzicht van alle kampioenen en podiumklanten, plus een sfeerrepo in foto's!

Foto : Neeke Smit

Er waren meer meisjes en jongens die de nodige indruk maakten in de Elfstedenhal. Michelle Velzeboer (KTT Noord) greep de allroundtitel bij de A-junioren dankzij twee zeges (500 en 1000) en een tweede plaats op de 1500 meter achter Diede van Oorschot. De 18-jarige schaatsster van Midden-Oost, onlangs winnares van brons tijdens de WK voor junioren, eindigde op plek twee, voor Femke de Boer, net al Velzeboer behorend tot de selectie van Noord.

 

Twee afstandszeges hielpen ook Sophie Nijboer (C-junior) aan de gouden medaille. Minder geluk in dat opzicht had Jonas de Jong, in dezelfde klasse maar dan bij de jongens. Hij was de beste op de twee kortste nummers, maar moest door een zesde plaats op de 1500 meter het onderspit delven tegen Nick Endeveld. Tsjerk van der Meer werd beloond met brons.

Waar Daleman afgetekend kampioene werd in de B-klasse meisjes, voor Lotte Donderwinkel en Valerie Aarts, zat er in de jongensafdeling tussen de nummer 1 in het algemeen klassement (Glenn van der Veen) en de nummer 4 (Daniel Brouwer) slechts 0,33 seconde. Stan Rijksen (2e) en Noah van Vliet stonden naast Van der Veen op het ereschavot.

Tot slot: zoals gezegd triomfeerde Kos op indrukwekkende manier bij de A-junioren mannen. Zijn kompanen op het ereschavot heetten Mans Boskamp (2e) en Idse van Benthum (3e). 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan