Tickets
Shop
Kort door de bocht 01 mrt 2022

Van Zundert naar WK Kunstrijden, geen Jackson en Bowe op WK Sprint

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Beperkt deelnemersveld WK Allround & Sprint
Veel schaatsers laten het WK Allround & Sprint in Hamar aan zich voorbijgaan. Olympisch kampioene op de 500 meter Erin Jackson doet niet mee aan het WK Sprint, net als Brittany Bowe. In het allroundtoernooi mist Isabelle Weidemann, drievoudig medaillewinnares in Beijing. Ook de Koreanen en Chinezen staan niet op de startlijst voor het WK. Wie er wel meedoen aan de gecombineerde WK kun je hier terugvinden.

Lindsay van Zundert naar WK Kunstrijden
De selectiecommissie kunstrijden van de KNSB heeft de Nederlandse delegatie voor het WK Kunstrijden in Montpellier. Lindsay van Zundert is als de nieuwe Nederlandse kampioene geselecteerd voor het toernooi. Ook Daria Danilova en Michel Tsiba mogen hun koffers pakken voor de trip naar Frankrijk. Ook in 2021 waren zij alle drie vertegenwoordigd op het WK. In tegenstelling tot vorig jaar heeft de KNSB ditmaal geen ijsdansers geselecteerd, omdat geen paar heeft voldaan aan de (inter)nationale criteria. Bij solorijden vrouwen is Niki Wories als reserve aangewezen. Hermi Otteman (vrouwen) en Jeroen Prins (paarrijden) zijn benoemd als juryleden. Daarnaast is Dani Loonstra toegevoegd aan de Nederlandse selectie voor het European Youth Olympics Festival 2022 van 20 tot 25 maart in het Finse Vuokatti. Julia van Dijk is aangewezen als reserve. Eerder maakte de KNSB al de shorttrackselectie voor dit toernooi bekend. 

Semerikov niet meer bij natuurijswedstrijden
Danila Semerikov gaat niet meer van start bij de resterende natuurijswedstrijden in Zweden. De Rus wordt in navolging van de oproep van het Internationaal Olympisch Comité geweerd bij de schaatswedstrijden. De 27-jarige langebaanschaatser gebruikte de marathons op het zee-ijs als afsluiter van het seizoen, nadat hij niet werd geselecteerd voor de Olympische Spelen. Voor de start van het ONK maakte hij bij de start nog een vredesgebaar. 

Lentebloesemtocht opent weer skeelerseizoen
Na twee jaar van afgelasting staat de lentebloesemtocht in 2022 weer als seizoenopening van het Nederlandse skeelerseizoen op de kalender. Het is Skeelerclub Oost Veluwe weer gelukt om de routes rondom Heerde rond te krijgen en er een mooie afwisselende tocht van te maken. Op 26 maart gaat deze oudste toertocht van het land weer van start vanaf het Skate- en Skeelercentrum Hoornscheveen met afstanden over 20, 40 en 60 kilometer door de afwisselende omgeving. Er wordt gereden door de Veluwse bossen maar ook door de IJsselvallei waar de Hoogwatergeul doorkruist gaat worden. Meer informatie is hier te vinden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan