Tickets
Shop
Kort door de bocht 03 mrt 2022

Geen WK Jac Orie na positieve test, WK shorttrack naar half april

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Vincent Riemersma

Jac Orie moet thuisblijven na positieve coronatest
Woensdag werd er nog gezegd dat hij een dag later zou aansluiten bij de WK-delegatie van Jumbo-Visma, een etmaal later blijkt coach Jac Orie niet naar Hamar te zijn afgereisd wegens een positieve coronatest. Zijn werkzaamheden in het Vikingskipet worden waargenomen door zijn assistenten Ben Jongejan en Alex Velzeboer. Marcel Bosker heeft wel het vliegtuig genomen naar Noorwegen, maar het blijft de vraag of hij kan starten. Voorwaarde is dat de CT-waarden van de test in orde zijn, anders moet hij alsnog aan de kant blijven.

Snellink verlengt contract
Beau Snellink blijft ook de komende jaren bij Team Jumbo-Visma schaatsen. De 20-jarige Noordenaar ligt nu tot en met 2024 vast. Snellink kan vooralsnog terugkijken op een geslaagd seizoen. Tijdens het OKT reed hij voor het eerst in zijn carrière een 10 kilometer onder de dertien minuten en bij het NK allround eindigde hij knap als tweede. Daarmee plaatste hij zich voor het WK allround, waar hij zaterdag zijn debuut maakt. 

WK shorttrack schuift op naar april
De oorlog in Oekraïne en de wereldwijde pandemie zorgen ervoor dat er onduidelijkheid is ontstaan over het doorgaan van de WK shorttrack die door de ISU op de kalender staan voor 18, 19 en 20 maart. Er is nu door de schaatsbond in overleg met Speed Skating Canada, de organisator van het evenement, besloten het toernooi in Montreal te verplaatsen naar 8 tot en met 10 april.

Bloksma Bokaal voor mannen en vrouwen van de lange adem
Op zaterdag 12 maart 2022 wordt voor de zevende keer de lange afstandswedstrijd om de Bloksma Bokaal verreden op IJsbaan Haarlem. Bob de Jong is de drijvende kracht achter dit initiatief, door hem ontplooid vanwege het gebrek aan voldoende races over de langste afstanden. De Bloksma Bokaal  is vooral bedoeld om jonge rijders en rijdsters ervaring te laten opdoen op een vijf (vrouwen) of tien kilometer (mannen). Mats Stoltenborg heeft met 13.42,30 over tien kilometer het record in handen; bij de vrouwen geldt Esmee Visser als de snelste vrouw op de vijf kilometer (7.35,10). Bovendien wordt er een mass start verreden in Haarlem. Het programma begint om 20.00 uur.  Aan de wedstrijden kunnen lokale rijders, marathonrijders en buitenlandse schaatsers meedoen. Inschrijven is mogelijk op: www.inschrijven.schaatsen.nl  Via de Facebookpagina van de Baancommissie Haarlem en website: www.bchaarlem.nl  zijn laatste ontwikkelingen te volgen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan