Tickets
Shop
Nieuws 28 mrt 2022

Aron Romeijn stopt, Lex Dijkstra naar Reggeborgh

Aron Romeijn heeft een punt gezet achter zijn schaatscarrière. De 30-jarige sprinter van Team IKO vindt het tijd voor nieuwe uitdagingen. De Zuid-Hollander is twaalf seizoenen actief geweest op nationaal niveau. Hij reed op de baan van Salt Lake City twee keer een 500 meter in de World Cup (B-categorie), het enige internationale optreden op het hoogste niveau. Stayer Lex Dijkstra (Team Worldstream) wordt op opgeraapt door Team Reggeborgh.

Foto : Soenar Chamid

Romeijn was sinds 2016 achtereenvolgens actief voor Team Beslist.nl, Justlease.nl, RTC Noord, Team Worldstream en IKO. In 2018 kwam hij tot zijn beste prestatie op een nationaal kampioenschap (NK Afstanden), door als zesde te eindigen op de 500 meter. Een jaar later legde hij beslag op de zevende stek tijdens de NK Sprint. Zijn toptijd op de kortste afstand is 35,08, gerealiseerd in Salt Lake; zijn record op de 1000 meter vestigde hij in Calgary (2015): 1.08,88. 

Een virusinfectie verknalde het seizoen 2020-2021. Romeijn kreeg er voor het eerst mee te maken in juni en moest voor vrijwel alle wedstrijden passen. Hij nam alleen deel aan het WK kwalificatietoernooi, maar kon logischerwijs geen potten breken (18e en 20e tijd op de 500 meter). Na de volledig in het water gevallen campagne nam Worldstream afscheid van hem. In de kleuren van IKO reed hij eind januari nog een behoorlijk NK Sprint, dat hem een zevende plaats opleverde.

Voor Lex Dijkstra (26), afgelopen winter zeer anoniem meerijdend in het nationaal peloton van langebaanschaatsers, mag zijn geluk beproeven in de allroundersgroep van Team Reggeborgh die rondom Patrick Roest wordt gebouwd. Zijn belangrijkste wapenfeit dateert van 2018, toen hij zilver behaalde op het NK Allround.

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan