Tickets
Shop
Shorttrack & Kunstrijden 02 jun 2022

Shorttrackers sluiten wereldbeker af in Dordrecht

De ISU heeft de shorttrack- en kunstrijdkalender gepubliceerd. Het wereldbekerseizoen van de shorttrackers eindigt met de finale in Dordrecht, van 10 tot en met 12 februari. Ook het internationale kunstrijdcircuit komt twee keer naar Nederland voor de Lumière Cup (synchroonschaatsen) en de Challenge Cup (onderdeel van de Challenge Serie).

Foto : Shapevisions - Dennis Kruijswijk

De internationale shorttrackkalender voor het seizoen 2022-2023 is nog niet geheel ingevuld, mede door het afhaken van China. In Beijing zouden in december twee World Cups verreden worden, maar vanwege de coronapandemie heeft de Chinese schaatsbond besloten om de organisatie terug te geven. 

Van 28 oktober tot en met 30 oktober wordt het internationale seizoen afgetrapt met de eerste World Cup in Montreal, Canada. Vervolgens vliegen de shorttrackers naar Salt Lake City, om daar van 4 tot en met 6 november te rijden. In december (9-11 en 16-18) worden er twee wereldbekers gehouden, alleen is dus nog niet bekend waar deze plaatsvinden.

Van 13 tot en met 15 januari zullen de rijders in Polen uitmaken wie zich mogen kronen tot Europees kampioen. Voor de wereldbeker in het eerste weekend van februari (3-5) is de ISU ook nog op zoek naar een organisator. De Nederlandse shorttrackliefhebber mag 10 tot en met 12 februari alvast omcirkelen in de agenda, want dan rijdt de internationale wereldtop in het Sportboulevard in Dordrecht de laatste World Cup. Het seizoen wordt afgesloten met het belangrijkste toernooi, de WK, van 10 tot en met 12 maart in Seoul. 

Voor de Nederlandse kunstrijdtop zal de focus liggen op de titeltoernooien. Van 23 tot en met 29 januari zullen de Europese Kampioenschappen in Finland verreden worden. In februari komen de beste Nederlanders samen in Tilburg voor de Challenge Cup, waar ook om de Nederlandse titels gestreden zal worden. De WK vinden van 20 tot en met 26 maart in Saitama, Japan, plaats. De internationale synchroonschaatsers zullen in december (8-11) naar Eindhoven afreizen voor de Lumière Cup.

Hieronder vind je de belangrijkste toernooien voor de Nederlanders en de Grands Prix. 

Het gehele programma voor de shorttrackers en kunstrijders kun je vinden op de website van de ISU. Zodra de nationale kalenders bekend zijn, publiceren we ze op deze website. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan