Tickets
Shop
Nieuws 02 jun 2022

Schaatsers op social: koninklijke lunch, F1 en nieuwe schaatstalenten

Wat hebben de schaatsers en inlineskaters de afgelopen week beleefd? In 'schaatsers op social' blikken wij terug op wat er zoal gedeeld is. Volg jij ons al op Instagram via @schaatsen.nl?

Foto : Instagram Kjeld Nuis

Kjeld Nuis mocht afgelopen zondag met andere olympisch kampioenen een kijkje achter de schermen nemen bij de Formule 1 in Monaco. En stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op hem...

Irene Schouten wordt niet alleen geroemd om haar prachtige prestaties, maar heeft woensdagavond ook de titel mooiste sportvrouw van Nederland in 2022 mogen ontvangen. 

Nu Jorien Ter Mors een punt heeft gezet achter haar carrière, heeft ze tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en moedigt ze iedereen aan om mee te doen. 

De ISU gebruikt deze periode om terug te blikken op bijzondere prestaties van afgelopen winter en daar horen 'onze' shorttrackdames zeker bij!

Ook het Koninklijk Huis zette de uitblinkers in het zonnetje, met een lunch op Paleis Noordeinde. Xandra Velzeboer, Thomas Krol en Antoinette de Jong waren uitgenodigd om met de koning en koningin te eten. 

Altijd al willen weten hoe kunstrijders zo snel kunnen draaien? De Belgische Loena Hendrickx laat je zien hoe ze dat traint. 

Al is het voor de rijder zelf niet altijd zo'n pretje...

De afgelopen weken zijn er drie nieuwe schaatstalenten geboren. Gefeliciteerd kersverse ouders!

En mochten ze weer even willen sporten, dan is dat prima te combineren met het ouderschap. Toch Davide Ghiotto? 

Ook Mark Tuitert is bezig met de aanwas van nieuwe talenten, hij daagde Thomas van der Vlugt uit om één rondje binnen 40 seconden te schaatsen. 

De Rookie talentengroep traint de behendigheid op de skeelers met, ehm, skeelerhockey? Nieuwe olympische sport?

Behendigheid kan zeker van pas komen bij het inlineskaten! 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan