Tickets
Shop
Nieuws 09 jun 2022

Schaatsen op tv blijft bij de NOS

De internationale schaatswedstrijden zijn ook de komende jaren bij de NOS te zien. De publieke omroeporganisatie heeft de samenwerking met Infront, de rechtenpartner van de internationale schaatsunie ISU, verlengd. Het nieuwe contract loopt tot en met het seizoen 2026/2027 en omvat de live-uitzendrechten voor alle Europese en wereldkampioenschappen en wereldbekerwedstrijden in het langebaanschaatsen en shorttrack. Vanaf seizoen 2023/2024 heeft de NOS ook de live-rechten voor de EK's en WK's in het kunstrijden.

"Met deze nieuwe afspraken blijven we het schaatsen verslaan zoals de liefhebber dat van ons gewend is", zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. "Nu Nederland weer meedoet in het kunstrijden is het goed dat we ook het EK en WK kunstrijden live kunnen uitzenden. Schaatsen is de grootste wintersport van dit land en dus belangrijk voor heel veel mensen. Dat is precies waarom het bij de NOS en op het open net van de publieke omroep hoort."

Eind mei werd al bekend dat de nationale schaatskampioenschappen de komende vier jaar bij de NOS te zien zijn. Schaatsbond KNSB verlengde het contract met de publieke omroeporganisatie tot en met de Olympische Spelen van 2026 in Milaan en Cortina d'Ampezzo. Het gaat om de uitzendrechten van het langebaanschaatsen, maar ook om de marathon, het shorttrack, het kunstrijden en het inlineskaten. Naast de NK's in de vijf disciplines mag de NOS ook het jaarlijkse kwalificatietoernooi voor de wereldbekerwedstrijden en het OKT (olympische kwalificatietoernooi) uitzenden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan