Tickets
Shop
Nieuws 14 jun 2022

Jeugdvrienden Anema en Hospes vinden elkaar

Wat de jeugdvrienden Jillert Anema en Henk Hospes in de loop der jaren herhaaldelijk uitspraken, is nu in daden omgezet. De 65-jarige Hospes treedt toe tot de technische leiding van Team Zaanlander. In maart zette de Fries nog een punt achter zijn werk als hoofdcoach van Development Team Gewest Fryslân.

Foto : Soenar Chamid

"We zeiden het vaker tegen elkaar: 't zou mooi zijn om nog een keer te kunnen samenwerken bij een schaatsploeg. Nou, nu was het kennelijk het moment om dat te gaan doen", zegt Jillert Anema. "Bij ons is er genoeg werk dat kan worden opgepakt. Met Henk krijgen we er een uitstekende kracht bij met veel ervaring, ook op het gebied van Olympische Spelen. Door zijn komst kunnen we wat beter de agenda's afstemmen en wordt het mogelijk ook eens in te vallen voor een ander, als het aan tijd ontbreekt. We hebben geen aparte taakverdeling, iedereen kan alle functies uitvoeren. Al is Arjan Samplonius in pricipe onze man die het buitenlandse programma voor zijn rekening neemt. Ik ben er hartstikke blij mee", aldus Anema, die afgelopen seizoen meer dan eens aangaf naar een extra trainer-coach uit te kijken.

Dat blijft hij overigens ook doen na het strikken van Hospes. Anema mikt op een jonge schaatstrainer, omdat hij achter de schermen druk doende is een (los staand) opleidingsteam op poten te zetten. "Zoals we er momenteel voorstaan, zie ik mogelijkheden te beginnen met een ploeg van grote, jonge talenten. We hebben bij Team Zaanlander rijders van een leeftijd waarmee ze ook nog in een opleidingsploeg mogen rijden. Daarnaast zijn er veel sollicitanten geweest van wie we het idee hebben gekregen dat ze geschikt zouden zijn voor zo'n ploeg. Alleen, er was natuurlijk niet voor iedereen plek.  Maar het is goed de buitenwereld te laten weten dat wij al veel langer jonge jongens en meiden opleiden. Dat is het uithangbord van Team Zaanlander."

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan