Tickets
Shop
Nieuws 20 jun 2022

Finale Reggeborgh Marathon Inline Cup in Poederoijen

De finale van de Reggeborgh Marathon Inline Cup kan toch worden verreden. Na het wegvallen van Otterlo als laatste station van de wedstrijdreeks is er een nieuwe locatie gevonden. In Poederoijen, behorend tot Zaltbommel rijden de vrouwen en mannen op zaterdag 6 augustus hun laatste marathon in de serie van twaalf die meetellen voor het algemeen klassement.

Foto : Neeke Smit

Henk Veltkamp, bestuurslid van sectie Inlineskaten van de KNSB, is blij met de bereidwilligheid van de organisatie van het dorpje langs de afgedamde Maas. “We proberen als bond al langer een wedstrijd te krijgen in Zuid-Nederland, maar dat lukte nooit. Vorig jaar was er een marathon in Zuilichem dat vlakbij Poederoijen ligt. Ik raakte in gesprek met mensen die interesse toonden om meer te doen. Dat had ik onthouden, toen in mei duidelijk was dat we de finale door organisatorische problemen niet in Otterlo konden houden. Ik heb de contacten van verleden jaar gebeld en het eind van het liedje is dat er nu een schitterend parcours is gevonden van 1500 meter."

"Met dank aan de (skeeler)familie Van Maaren, die zich erover heeft ontfermd. Stienis Jan van Maaren en zijn dochters Clarissa (foto) en Elsemieke zijn de omgeving ingegaan op hun skates en zo rolde er een rondje uit, onder andere over de dijk langs de Maas. Onder aanvoering van met name Clarissa is er een leuk programma gemaakt, waarin ook ruimte is voor jeugdwedstrijden. Kortom, een mooie afsluiting”, besluit Veltkamp. 

In het geval van Clarissa van Maaren (28) was het een mooie kans iets terug te doen voor de sport waaraan ze al zo lang plezier heeft beleefd. Ze heeft nog niet zo lang geleden een heupoperatie moeten ondergaan, een gevolg van een valpartij op een training. "Ik mocht daardoor twee maanden niet op de skates, en toen ik hoorde van de problemen met Otterlo, dacht ik: oh, dan kan ik mooi proberen die marathon hierheen te halen. Ik heb tijd genoeg", vertelt ze. De omloop was na een verkenning van de omgeving snel uitgetekend; toen de route ook was goedgekeurd door de KNSB is Van Maaren direct doorgegaan met regelen. Sponsors lieten zich gemakkelijk overhalen, vergunningen bleken geen onoverkomelijk probleem. "Nou afwachten hoe het allemaal uitpakt op 6 augustus. Als het een succes is, willen we er graag een jaarlijks terugkerend evenement van maken."

De Reggeborgh Marathon Inline Cup begon op 3 mei in Steenwijk en deed daarna Oldebroek, Amersfoort en Nijelamer aan. Ook de uitslagen van de vier etappes van de net afgelopen Vierdaagse tellen mee voor het eindklassement. Voordat de pelotons neerstrijken in Poederoijen, zijn er nog marathons in Utrecht (8 juli), Boxmeer (25 juli) en Apeldoorn (30 juli). Momenteel voeren de Vlaming Bart Swings (mannen) en Marijke Groenewoud (vrouwen) de ranking aan. De Friezin, winnares van vier races, heeft 221,4 punten wordt gevolgd door ploeggenote Elisa Dul (177,3) en Beau Wagemaker (160). Swings moet wat meer op zijn tellen passen: nummer twee Crispijn Ariëns heeft minder dan twintig punten achterstand (196,4 tegen 177).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan