Tickets
Shop
Kort door de bocht 07 jul 2022

Nils van der Poel wint Oscar Mathisen-trofee, Leontienhuis met Beyond in topdivisie

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Vincent Riemersma

Olympische race levert Van der Poel Oscar Mathisen-trofee op
Naast een gouden medaille en een wereldrecord heeft Nils van der Poel ook een andere beloning overgehouden aan zijn olympische tien kilometer. De Oscar Mathisen-trofee wordt aan het eind van elk seizoen uitgereikt aan de schaatser die een bijzondere prestatie heeft neergezet en net als in 2021 gaat deze award naar de Zweedse stayer. Op 11 februari 2022 verbeterde hij zijn eigen wereldrecord en won hij met 14 seconden voorsprong op nummer twee, Patrick Roest. En zo voegt Van der Poel een nieuwe prijs toe aan zijn imposante verzameling. 

Leontienhuis met Beyond door in de topdivisie
Komende winter zal het Leontienhuis wederom met een marathonploeg actief zijn in de topdivisie dames. Het opvanghuis voor mensen die worstelen met een eetstoornis verbindt zich aan Beyond, dat naast een beloftenteam nu ook een topdivisieteam op het ijs zal brengen. Liesbeth Veen-Milatz is de enige rijdster die al bij het Leontienhuis schaatste. Deborah Veerman, Quinty Ton, Leonie Beers en Fenna Zandstra maken de overstap vanaf de beloften naar het hoogste niveau. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan