Tickets
Shop
Nieuws 05 jan 2022

Marathonploeg CENNED na twaalf jaar op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

Vrouwenmarathonploeg CENNED moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De IT- en telecomspecialist verlengt het aflopende contract met de formatie van ploegleidster Alida Pasveer niet. De ploeg houdt echter niet op te bestaan. De zoektocht naar een vervangende naamgever is al gestart.

Foto : Neeke Smit

CENNED zit al sinds het seizoen 2009/2010 in het marathonschaatsen, in een tijd dat er binnen het vrouwenschaatsen een grote stap gezet werd in de professionalisering van de marathonsport. Met Carla Zielman, Birgit Witte, Aggie Walsma, Ankie Ytsma en Laura van Ramshorst hebben diverse bekende marathonschaatsers een verleden bij de ploeg. Witte (2016) en Van Ramshorst (2020) schreven in het kenmerkende lichtblauwe pak de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee op hun naam.

“Na zo’n lange tijd is CENNED van mening dat het tijd wordt het stokje over te geven aan andere bedrijven”, aldus de directie van het Friese bedrijf in een verklaring. “De schaatsploeg heeft zich de afgelopen jaren kunnen meten met de top en mooie prestaties neergezet. Het is een lange lijst als we alles op een rijtje zetten. Hoewel we er enkele malen dichtbij waren, is het jammer dat de echte Elfstedentocht in de afgelopen twaalf jaar er niet kwam. We hopen dat het er in dit laatste sponsorseizoen toch nog van komt.”

Blikvanger
Het gezicht in de jaren dat CENNED de ploeg heeft ondersteund is zonder twijfel ploegleidster Pasveer geweest. De nummer zes van de laatste Elfstedentocht stapte drie jaar na hoofdsponsor CENNED in de ploeg en is er al die jaren intensief bij betrokken geweest. “Aan alle mooie dingen komt een eind”, verzucht ze. “CENNED is al jaren een stabiele trouwe sponsor, waar we heel blij mee zijn. Nu zij het stokje gaan overdragen sluiten we met de ploeg een periode af. Daar kijk ik trots op terug.”

De 61-jarige leidt de ploeg nog altijd vol passie en ziet dan ook voldoende aanknopingspunten om ook na dit seizoen door te zetten. Ondanks de tegenslagen die de coronamaatregelen met zich meebrengen, kijkt Pasveer met vertrouwen vooruit. “Volgend jaar willen we weer met vier rijdsters in de topdivisie staan. Er lopen gesprekken en een aantal co-sponsoren hebben al toegezegd. We zijn goed op weg, maar zoiets heeft altijd even tijd nodig.”

De afgelopen jaren beschikte CENNED over zowel een topdivisie- als beloftenploeg. De hoofdmacht bestaat dit seizoen uit Ankie Ytsma, Chantal Oosterkamp, Maya de Jong en Nienke Smit. De ploeg kent een weinig succesvol jaar, grotendeels te wijten aan pech, blessures en ziekte. Een achtste plaats van Smit bij de Marathon Cup in Deventer is vooralsnog de hoogste daguitslag. Als gevolg van de misère krijgt Luna Jonkers regelmatig de kans om in de topdivisie te starten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan