Tickets
Shop
Kort door de bocht 05 jan 2022

Roest rijdt team pursuit op EK, coronabesmettingen rond NK Marathon

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats- en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Patrick Roest trekt dreigement in
De kou is niet uit de lucht na een gesprek met technisch directeur Remy de Wit van de KNSB, maar Patrick Roest voert zijn eerder geuite dreigement niet uit. De Lekkerkerker van Team Jumbo-Visma doet vrijdag gewoon mee aan de ploegenachtervolging op de EK Afstanden.  Eerder deze week had de stayer scherpe kritiek op de keuzes van de selectiecommissie bij het samenstellen van de olympische schaatsploeg. Hij was het niet eens met de uitverkiezing van Marcel Bosker voor de 1500 meter in Beijing en plaatste ook vraagtekens bij het aanwijzen van Sven Kramer die aan de mass start mag meedoen.

"Vrijdag zal ik deelnemen aan de team pursuit op de  EK. Het mag duidelijk zijn dat ik dit niet doe omdat de bond dit van mij vraagt. Al zouden ze het graag anders zien, mijn onbegrip over de selectiekeuzes is onveranderd. Ik doe dit om mijn teamgenoten en sponsors niet in de steek te laten en omdat er een titel te verdedigen is", liet Roest optekenen.

Coronabesmettingen op NK Marathon
De afgelopen dagen heeft de KNSB bericht ontvangen dat twee deelnemers van de NK Marathon in Alkmaar positief hebben getest op Covid-19. De bond riep alle aanwezigen bij de NK op om zichzelf preventief te (laten) testen om verdere besmettingen onder deelnemers, begeleiders en pers te voorkomen. Om toegang te krijgen tot de titelstrijd was het tonen van een negatief testresultaat verplicht. Bij de ingang van het complex is daarop gecontroleerd, al zouden naar verluidt diverse personen ongecontroleerd en/of ongetest het gebouw hebben kunnen betreden. 

Antoinette de Jong start samenwerking met Daikin
Daikin, mondiaal de marktleider op het gebied van binnenklimaatoplossingen, heeft een samenwerkingsovereenkomst met Antoinette de Jong afgesloten. De allroundster van Team Jumbo-Visma die op de Winterspelen in Beijing uitkomt op vier onderdelen (1000, 1500, 3.000 meter en ploegenachtervolging) zal tot en met komende zomer te zien zijn in verschillende uitingen. "Schaatsminnend Nederland kent de kwaliteiten van Antoinette en kijkt uit naar haar prestaties in Beijing", zegt Edwin Hoogerwerf, directeur van Daikin Nederland. “Wij zijn erg enthousiast over onze samenwerking en zijn trots om met zo’n topatleet de topprestaties van onze airco’s, warmtepompen en luchtreinigers nog meer zichtbaar te kunnen maken bij het Nederlands publiek”,


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan