Tickets
Shop
Corona 14 jan 2022

Coronaregels versoepeld: binnen en buiten sporten weer toegestaan

Grote opluchting voor schaats- en skeelerverenigingen: vanaf zaterdag mag iedereen weer sporten ongeacht het tijdstip van de dag. Het kabinet heeft deze versoepeling van de coronamaatregelen vrijdagavond aangekondigd. Voor binnensporten blijven wel enkele beperkingen gelden.

De versoepeling van de coronaregels heeft als gevolg dat op alle sportlocaties weer activiteiten kunnen plaatsvinden. Naar aanleiding van de persconferentie op 18 december mocht er na 17.00 niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties. De binnenlocaties waren zelfs helemaal gesloten. Die beperking vervalt. 

Voor binnensporten blijven beperkingen gelden. Een mondkapje is verplicht voor iedereen ouder dan 13, behalve tijdens het sporten. Ook is het coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Publiek blijft bij trainingen en wedstrijden, zowel binnen als buiten, blijft verboden. Dit betekent dat het Daikin NK Allround & Sprint wordt gereden zonder publiek. Ticketkopers krijgen een mail met meer informatie. 

De onderstaande maatregelen gelden in ieder geval tot en met 25 januari:

  • Georganiseerd sporten is toegestaan op binnen- en buitenlocaties.
  • Sporters kunnen alleen onderlinge wedstrijden rijden binnen de eigen club. 
  • Wedstrijden voor topsporters zijn wel toegestaan. 
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport. 
  • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. 
  • Het dragen van een (bij voorkeur medisch) mondkapje is verplicht in publieke binnenruimtes voor iedereen vanaf 13 jaar, behalve tijdens het sporten. 
  • De sportkantines zijn alleen open voor afhaal. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan