Tickets
Shop
Nieuws 10 jan 2022

Brittany Bowe helpt Erin Jackson alsnog naar Winterspelen

Een groots gebaar van Brittany Bowe, die haar olympisch startbewijs op de 500 meter heeft afgestaan aan Erin Jackson. De Amerikaanse, supersnel rijzende ster op de sprintnummers, vergaloppeerde zich tijdens de olympische kwalificatiewedstrijden in Milwaukee en greep zo naast een ticket. Voor de 33-jarige Bowe reden om plaats te maken voor de 29-jarige Jackson. Ze is nu al de heldin van de natie…

Foto : Soenar Chamid

“Erin heeft het verdiend om aan de Spelen mee te doen. Ze is de nummer 1 in de ranking van de World Cup en niemand heeft er meer recht op in Beijing erbij te zijn dan zij. Ze maakte een slippertje op haar 500 meter en ik had al voor mezelf uitgemaakt, voordat er een besluit zou worden genomen, dat ik mijn plaats op deze afstand zou afstaan aan haar”, vertelt Brittany Bowe in een video op Facebook, na afloop van de Amerikaanse kwalificatiestrijd waarop ze zich verzekerde van startgelegenheid op de 1000 en 1500 meter in China. “Dit is waar de Spelen om draaien, dit is groter dan mijzelf. Het gaat om Team USA. Erin heeft het in zich om een medaille te winnen, hopelijk goud. En het is me een eer haar die kans te gunnen."

De gelukkige Erin Jackson zegt sprakeloos te zijn en vervuld van trots en nederigheid. “Ik ken Brittany ongeveer mijn hele leven: eerst van de tijd waarin ik naar haar keek op televisie en langs de baan, nu doordat we samenwerken. Ze is een geweldig persoon, die me altijd helpt, met wie ik altijd kan praten. Ze is een adviseur, een vriendin, het is een ongelooflijke relatie die we hebben, en daar ben ik heel dankbaar voor.” Dankzij de geste is het eind goed al goed voor de voormalige rolschaatsster en inlineskater die deze winter vier van de acht World Cups op de 500 meter heeft gewonnen. Bowe was de rapste tijdens de trials, maar is zelden succesvol geweest op de grote toernooien. Ze deed al twee keer mee aan de Winterspelen. In Sotsji werd ze dertiende (na twee 500 meters), in Pyeongchang zette ze de vijfde tijd neer.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan