Tickets
Shop
Beijing kort 31 jan 2022

TeamNL houdt corona buiten de deur, Wotherspoon rekent op medaille Lorentzen

Rubriek van nieuws, weetjes & feitjes over de Olympische Winterspelen in Beijing: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Margarita Bouma

Corona (nog) afwezig bij TeamNL
De Nederlandse equipe in Beijing heeft corona vooralsnog buiten de deur gehouden. Alle teamleden testten de afgelopen dagen negatief. China hoopt er met een 'superbubbel' voor te zorgen dat corona deze Olympische Spelen, die vrijdag beginnen, geen grote rol gaat spelen. Dat moet gebeuren door iedereen elke dag te laten testen en het olympische gebied volledig af te sluiten voor anderen. Vooralsnog lijkt dat goed te werken.

Van Velde positief verrast
Gerard van Velde kijkt de eerste dagen op de Olympische Spelen in Beijing zijn ogen uit. De coach van Team Reggeborgh wist niet wat hij zag toen hij voor de eerste keer het schaatsstadion bezocht. "Dit is misschien wel de mooiste hal die ik heb gezien", zegt de voormalig sprinter, die nu voor de zevende keer aanwezig is bij de Olympische Spelen. "Hoe je met de bus hier in de kelder aankomt, het is echt groots. Thialf kan hier wel twee keer in. Ook de tribunes die steil oplopen, hoe je erin kijkt. Het is een fantastisch mooie ijsbaan. Het zou mooi zijn als wij zo’n hal hadden in Nederland."

Gerard van Velde | Foto : Soenar Chamid

De schaatsers hebben ook over het olympisch dorp weinig te klagen. "Het zijn natuurlijk appartementen die straks weer worden verkocht. Het voordeel daarvan is dat het ruim is opgezet. Iedereen heeft zijn eigen badkamer. Het zijn geen goedkope appartementjes waar we in zitten. Ik ben positief verrast door alles."

Wotherspoon rekent op medaille Lorentzen
Jeremy Wotherspoon verwacht dat Håvard Lorentzen net als vier jaar geleden met eremetaal thuiskomt van de Spelen. De Canadees, die als trainer bij de Noorse ploeg de sprinters begeleidt, verwacht dat Lorentzen op de 1000 meter de meeste kans maakt. "Hij is absoluut in staat om hier een medaille te pakken", vertelt hij op de website van de Noorse bond. Op de 500 meter, de afstand waar Lorentzen vier jaar terug goud op pakte, acht hij zijn pupil minder kansrijk, gezien de prestatiedichtheid en de wisselvallige scores van de Noor dit seizoen. "Hij heeft last van een stijfheid in zijn onderrug die hij vier jaar geleden niet had. Zijn topniveau is net zo goed als toen, alleen verschilt het nu per dag."

Shorttrackers werken eerste training af in olympische hal
De Nederlandse shorttrackers hebben maandag bij de Olympische Spelen voor het eerst getraind in het Capital Indoor Stadium. Bondscoach Jeroen Otter koos er de voorbije dagen voor te trainen in de kleinere hal naast het stadion. Daar mochten de shorttrackers namelijk per keer anderhalf uur aan de slag, in de wedstrijdhal is voor elk land tijdens elke oefensessie drie kwartier tijd ingeruimd.

De shorttrackers kunnen zaterdag direct een medaille winnen bij de Spelen. Bij het nieuwe onderdeel mixed relay (vrouwen en mannen) staan de kwartfinales, halve finales en finale op het programma. Schulting, Velzeboer en Poutsma zijn bij de vrouwen geselecteerd en bij de mannen gaat het om De Laat, Knegt en Van 't Wout. Naast de mixed relay worden zaterdag ook de heats bij de 500 meter voor vrouwen en de 1000 meter voor mannen afgewerkt.

Nieuws, programma, meeschrijflijsten, uitslagen, kortom alles over de Olympische Spelen vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan