Tickets
Shop
Schaatsers op social 20 feb 2022

Schaatsers op social: olympisch plezier en succes in Beijing

Schaatsers en inlineskaters houden hun volgers via verschillende social media-kanalen op de hoogte van hun bezigheden. Schaatsen.nl blikt in 'schaatsers op social' terug op wat er zoal gedeeld is. Volg jij ons al op Instagram via @schaatsen.nl?

Waar het allemaal begon... Antoinette de Jong keek voorafgaand aan de Spelen terug op de lange weg naar Beijing. 

Ook in China zelf was de weg van het olympisch dorp naar de ijsbaan een hele route. De strenge coronamaatregelen zorgden ervoor dat de sporters en begeleiding weinig van de stad te zien kregen. 

Gelukkig was er in het dorp toch nog wat bewegingsruimte. Bijvoorbeeld om een mooie fotoshoot te doen met twee olympisch kampioenen. Kjeld Nuis nam het advies van Ireen Wüst ter harte en dat leverde hem ook goud op. 

Voor Sverre Lunde Pedersen was zijn optreden in China geen zekerheidje. De Noor lag afgelopen zomer nog in de lappenmaand na een fietsongeluk. De gouden medaille op de ploegenachtervolging was een droom die uitkwam. En ook zijn zoontje Svein kon delen in de prijzen!

Every day is leg day gaat naast Joey Mantia ook op voor Martina Sablikova, die brons wist te winnen op de 5000 meter. Zoek de verschillen 😉

De thuisblijvers waren trots op hun kampioenen. Melle van 't Wout en Koen Verweij moedigden thuis vanaf de bank hun vriendinnen aan naar relaygoud op de shorttrackbaan en zilver op de 1000 meter. 

Macro alias: Script

Ook deze Olympische Spelen zijn er weer dromen uitgekomen. Bijvoorbeeld die van Bart Swings. Wil iemand hem even knijpen daar op de hoogste trede van het podium? 

Het mooiste verhaal van deze Spelen kwam misschien wel van Erin Jackson en Brittany Bowe. Bowe gaf haar startplek op de 500 meter op voor haar vriendin, die vervolgens naar olympisch goud spurtte. 

Traditioneel zorgen de Spelen ook altijd voor een paar relletjes en opstootjes. Dit jaar was dat uiteraard niet anders. De vermeende ijslobby van de Nederlandse equipe zorgde voor de nodige opschudding. STV Lekstreek vond het echter ook wel wat hebben en probeerde vast de ijskwaliteit van de Uithof in Den Haag wat op te krikken voor het clubkampioenschap. 

De ploegenachtervolging verliep niet bepaald succesvol, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit. Bij Lindenoord ging de volgende generatie vast aan de slag om over vier of acht jaar beter voor de dag te kunnen komen. Push, push, push!

Als de camera draait een nette uitzending, maar intussen ging het er soms heftig aan toe in de NOS-studio! Presentator Henry Schut en analisten Annouk de Rijk en Rintje Ritsma waren vast over de hele Jaap Edenbaan te horen... 

En tot slot zorgen de Olympische Spelen ook voor de nodige inspiratie bij de atleten. Is een nieuwe discipline geboren voor over vier jaar? Oordeel zelf maar. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan