Tickets
Shop
Nieuws 10 feb 2022

Sanne in 't Hof 'stuitert' naar zevende plaats bij debuut

Stuiteren van de Spelen, dat verraadt iets dat op een euforische bui lijkt. Bij Sanne in ’t Hof komen er dan echter geen krachten los die haar compleet door het dolle maken. De reden? “Terwijl je je realiseert dat je net hebt gedebuteerd, weet je ook dat je geen goud hebt gewonnen. Als sporter wil je voor het hoogst haalbare gaan, dus dat is jammer. Maar voor nu moet ik realistisch en tevreden zijn over wat ik heb gepresteerd.”

Foto : Vincent Riemersma

In cijfers: zevende op de vijf kilometer, keurig als laatste van een ‘kopgroepje’ dat de langste afstand voor langebaanvrouwen onder de zeven minuten heeft gereden. “Ik ben er blij mee. Sanne heeft alles gegeven en meer dan dit zat er echt niet in bij deze zware omstandigheden”, verklaart Henk Hospes, haar trainer-coach bij het Gewest Friesland die In ’t Hof heeft weggestuurd op een schema van 6.56. Ze finisht drie seconden erboven, en zeventienden (6.59,77). “Heel vlak, ik hoopte dat ik ’m zou kunnen afbouwen (snellere rondetijden naarmate de streep dichterbij kwam, red.). Dat is niet gelukt, wat voor mij betekent dat er niet meer inzat. Ik ben niet bezweken onder de druk, heb de lijn van dit hele seizoen vastgehouden. Daar moet ik blij mee zijn. Dit smaakt naar veel meer, over vier jaar.”

Potentie zat in deze spraakzame studente fysiotherapie van 24 die langzamerhand lonkt naar contract bij een commerciële ploeg. Hospes wenst het haar toe. “Dat zal betekenen dat wij ons opleidende werk goed hebben gedaan. Tenzij we er volgend seizoen drie Friese sponsoren bij kunnen vinden die allen twee ton betalen, dan zie ik Sanne graag blijven. Mocht dat niet gebeuren, dan is ze trouwens ook welkom hoor. Gezien de enorme progressie dit jaar kan het haast niet anders dan dat er een groter team aanklopt”, aldus Hospes die met een rijdster van zijn ploeg present is in Beijing.

Met open armen ontvangt Henk Hospes zijn pupil na de rit. | Foto : BSR AGENCY/ ORANGE PICTURES

Of er in een nieuwe situatie veel verandert voor In ’t Hof, betwijfelt ze. Alleen schaatsen vindt ze niet uitdagend genoeg, daarom zijn er studie en verschillende bijbaantjes. “Ik zou niet weten waarom dat anders zou worden. “Ik heb de afgelopen vier jaar uitgevonden wat wel en niet voor me werkt. Naar welk team ik ook zal vertrekken, ik weet waar ik bij gedij. Ik schaats het hardst wanneer ik lekker in mijn vel zit. Wat je er dan naast doet, is voor iedereen verschillend. Maar de sport zal altijd op 1 staan.”

Meer nieuws, uitslagen, programma's en meeschrijflijsten van de Winterspelen vind je hier


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan