Tickets
Shop
Nieuws 17 feb 2022

Prima vrije kür voor Lindsay van Zundert in Beijing

Lindsay van Zundert kan met een tevreden gevoel terugkijken op haar vrije kür. De 17-jarige kunstrijdster begon wat weifelend, maar herstelde zich uitstekend. Van Zundert kreeg tijdens haar debuut op de Olympische Spelen van de jury een iets hogere score dan bij de WK van vorig jaar maart in Stockholm. Haar optreden in het Capital Indoor Stadium werd beoordeeld met 116,57 punten. Twee dagen eerder noteerde de Brabantse tijdens de korte kür 59,24 punten, waardoor de ze bij de Spelen uitkomt op een totaalscore van 175,81.

Foto : BSR Agency/Orange Pictures

Lindsay van Zundert keek met een trots gevoel terug op haar debuut tijdens de Olympische Spelen. "Ik kan niet anders zeggen dan dat het super was om dit allemaal te hebben mogen meemaken. Het was gewoon fantastisch. Het beste wat me tot nu toe is overkomen in het kunstschaatsen. Voor mijn gevoel ging de vrije kür best goed, op twee kleine dingetjes na. Gelukkig viel ik niet, ik kon mezelf op tijd opvangen.”

Van Zundert zal bij de Spelen in de top 20 eindigden. Zelf doet de eindklassering haar niet zoveel, zei ze. "Ik ben totaal niet bezig met mijn plaats. Ik heb mezelf verbeterd, dat was mijn doel hier. Voor de rest maakt het me niet meer uit wat een ander doet."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan