Tickets
Shop
Nieuws 12 feb 2022

Nederland moeizaam verder op ploegenachtervolging, Japan het snelst

Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten hebben zich geplaatst voor de halve finales op de ploegachtervolging. De Nederlandse schaatssters reden in de National Speed Skating Oval geen goede race. Met een tijd van 2.57,26 eindigde het drietal als derde.

Foto : BSR Agency/Orange Pictures

Japan, dat al in de eerste rit van start ging, was met 2.53,61 veel sneller. Ook Canada noteerde met 2.53,97 een veel betere tijd neer dan Nederland. In de kwartfinales werd nog niet gewerkt met een knockout-systeem. De vier snelste landen gaan door. Naast Japan, Canada en Nederland is dat het Russische team (2.57,66). Komende dinsdag (7:30) staat eerst de halve finale op het programma. Wüst, De Jong en Schouten rijden dan tegen Canada. De winnaar van die rit plaatst zich voor de finale, die direct daarna wordt verreden.

Een maand geleden, tijdens de Europese kampioenschappen afstanden in Heerenveen, reden de Nederlandse schaatssters een veel snellere tijd: 2.54,12. "Het was nu niks", zei Wüst voor de camera van de NOS. "Maar als alle schakels kloppen, dan weet ik zeker dat wij het ook kunnen. Er is nog niets verloren, maar we moeten alle zeilen bijzetten." Irene Schouten sloot zich bij die woorden aan. "We moeten deze race eerst nog maar eens terugkijken. Het is een heel groot verschil met Japan, maar ik weet zeker dat we beter kunnen dan dit. Maar dat moeten we dan wel doen."

Meer info over de Olympische Spelen staat hier


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan